Kijk terug: Live openhartoperatie op Omroep Brabant

In het Catharina Ziekenhuis worden per jaar meer dan 1400 hartoperaties uitgevoerd. Tijdens de jaarlijkse Hartweek geeft het ziekenhuis een inkijkje aan specialisten in Nederland die betrokken zijn bij de zorg voor hartpatiënten. De laatste trends en de nieuwste ontwikkelingen worden tijdens de Hartweek besproken.

Al veertien jaar zijn op woensdag de live operaties een vast onderdeel van het programma. Zo’n 200 professionals kijken op die dag naar twee live hartoperaties.

Kijkers van Omroep Brabant kregen de unieke kans om live mee te kijken tijdens één van die operaties. Hartchirurg Bart Koene verving bij patiënt John Pereira een vernauwde kransslagader op een kloppend hart; een zogenoemde OPCAB (Off pump coronary artery bypass).

Kijk mee in de operatiekamer van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. John Pereira uit Eindhoven onderging op zijn 71ste verjaardag een openhartoperatie en had toestemming gegeven om dit live uit te zenden, in de hoop om andere mensen te helpen die ook zo’n operatie ondergaan.

Update: Het gaat goed met John Pereira. Na de operatie is John – zoals gebruikelijk na een hartoperatie – naar de Intensive Care gegaan. ’s Avonds mocht hij al naar de verpleegafdeling.

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden