Afdeling(en)
Anesthesiologie
Aangesteld

Mijn zorgcarrière is in 2009 gestart met de opleiding tot anesthesiemedewerker, hier in het Catharina Ziekenhuis waar ik ook nooit meer weg ben gegaan. Een aantal jaar na het behalen van dat diploma heb ik me sinds 2014 verder gespecialiseerd tot Sedatie Praktijk Specialist, in mijn ogen de leukste functie die ons ziekenhuis kent. In mijn rol als sedatiespecialist zorg ik ervoor dat patiënten die poliklinisch voor heel uiteenlopende onderzoeken en behandelingen in ons ziekenhuis moeten zijn op een comfortabele, veilige en bovenal prettige manier deze onderzoeken of behandelingen kunnen ondergaan. Patiënten zijn (in meer of mindere mate) allemaal gespannen voor een dergelijke ingreep, en ik ben degene die het draaglijk of zelfs prettig voor hen maakt. De dankbaarheid achteraf maakt dat dit het – in mijn ogen – mooiste vak is dat ons ziekenhuis kent.

Alvorens de sedatie kan starten heb ik de patiënt volledig in kaart gebracht en ben ik voorbereid op alle mogelijke situaties die er kunnen ontstaan tijdens de behandeling en/of de sedatie. Veiligheid voor de patiënt staat bij mij altijd voorop en daarin mogen geen concessies worden gedaan.

Buiten de dagelijkse patiëntenzorg ben ik reanimatie-instructeur. Hierin geef ik reanimatie-onderwijs aan collegae zodat hun jaarlijkse hercertificering goed gewaarborgd blijft en iedereen werkt met de meest actuele reanimatieprotocollen.

Naast mijn drukke baan in het Catharina ben ik graag aan het hardlopen, wielrennen of in de sportschool te vinden.  Ik klus graag in en om het huis en besteed mijn overige vrije tijd graag met mijn vriendin en de kinderen.

Aandachtsgebieden

  • Sedatie bij volwassenen en adolescenten
  • Reanimatie-onderwijs in Basic en Advanced Life Support
  • Jaarlijkse landelijke refereeravond voor Sedatie Praktijk Specialisten
  • Ontwerp, inrichting en onderhoud van het patiëntdatasysteem voor de Sedatie Praktijk Specialisten.

Opleidingen & ervaringen

  • Sedatie Praktijk Specialist, 2016, Erasmus MC Rotterdam
  • ALS & BLS instructeur, 2019, Catharina Ziekenhuis Eindhoven
  • Anesthesiemedewerker, 2012, Fontys Hogeschool Eindhoven
  • Psychologie, propedeuse, 1998, Katholieke Universiteit Nijmegen 

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging van Anesthesiemedewerkers (NVAM)


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden