Afdeling(en)
Kindergeneeskunde
Aangesteld

Als pedagogisch zorgverlener werk ik op de afdeling kindergeneeskunde. Hier begeleid en ondersteun ik onze jongste patiënten en hun ouders op psychosociaal vlak bij alles wat met ziekte, behandeling en/of opname in het ziekenhuis te maken kan hebben. Dit doe ik in samenwerking met het psychosociaal team, bestaande uit medisch maatschappelijk werk en medische psychologie. 

Kinderen met kanker worden behandeld in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Als shared care centrum nemen wij een deel van de zorg over. Binnen deze zorg hebben we aandacht voor de emoties en ervaringen van het kind en gezin tijdens het ziek zijn. Zo hebben we aandacht voor verwerking en kunnen we passende afleiding bieden. Trauma-angst en pijnvrije zorg vind ik daarbij heel erg belangrijk. Alles om ervoor te zorgen dat de normale ontwikkeling en opvoeding van het kind gestimuleerd en gewaarborgd worden. 

Ook ben ik werkzaam op de poeppoli van het Kinder Continentie Team, waar ik kinderen begeleid die angst hebben voor het poepen op de wc. We helpen deze kinderen met toilettraining en het normaliseren van het onderwerp poepen. 

Aandachtsgebieden

  • Kinderoncologie 
  • Inflammatory Bowel Disease 
  • Kinderen met incontinentie 
  • Overmatig huilen bij baby’s 

Opleidingen & ervaringen

  • 2020-2022 Medisch Pedagogisch Zorgverlener, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ’s Hertogenbosch 
  • 2017-2021 HBO Social Work – Avans Hogeschool ’s Hertogenbosch 

 

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden