M.J. (Meike)  Schipper

M.J. (Meike) Schipper

Afdeling(en)
Radiotherapie
Aangesteld

Sinds 2018 ben ik werkzaam op de afdeling Radiotherapie van het Catharina Ziekenhuis. De eerste jaren heb ik als radiotherapeutisch laborant veel ervaring opgedaan in de behandeling van oncologische patiënten. Daarnaast vond (en vind ik nog steeds) het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen binnen dit vakgebied, maar ook op persoonlijk vlak.

In september 2022 ben ik daarom gestart met de masteropleiding tot physician assistant, die ik verwacht af te ronden in 2025.

Een physician assistant is een BIG-geregistreerd medische zorgprofessional die zelfstandig geneeskundige zorg biedt aan patiënten binnen een medisch specialisme. Het houden van intakegesprekken, het doen van lichamelijk onderzoek, het informeren en adviseren van patiënten en/of naasten en het uitvoeren van controles behoren tot mijn taken. Daarnaast zorg ik voor het intekenen van het te bestralen gebied, het beoordelen van bestralingsplannen en neem ik deel aan multidisciplinaire overleggen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de radiotherapeut en andere specialisten die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met kanker.

Tijdens de opleiding richt ik me binnen de radiotherapie vooral op de behandeling van borstkanker en bestralingen gericht op het verlichten van symptomen (palliatie). Naast deze werkzaamheden loop ik gedurende de opleiding stage op diverse afdelingen in het ziekenhuis.

Ik vind dat de vele ontwikkelingen en het intensieve contact met de patiënt de radiotherapie zo interessant maken.

Aandachtsgebieden

  • Borstkanker
  • Palliatieve bestralingen

Opleidingen & ervaringen

  • Opleiding Master Physician Assistant (MPA), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, opleidingsplaats radiotherapie Catharina Ziekenhuis Eindhoven
  • Werkzaam als Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB’er), afdeling Radiotherapie Catharina Ziekenhuis
  • Opleiding Medisch Beeldvormende & Radiotherapeutische Technieken (MBRT), Fontys Hogeschool Eindhoven

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA)
  • Vereniging Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants Catharina Ziekenhuis (VeSPA)

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden