D.N.J. (Daan) van den Bersselaar, MSc

D.N.J. (Daan) van den Bersselaar, MSc

Afdeling(en)
Inwendige geneeskunde
Vasculaire Interne Geneeskunde
Aangesteld
BIG registratienr.
89921507030

Sinds oktober 2017 ben ik werkzaam op de polikliniek Inwendige Geneeskunde. Als verpleegkundige begon ik op de polikliniek, maar inmiddels heb ik mijn kennis en kunde kunnen vergroten tijdens mijn ontwikkeling als Verpleegkundig Specialist. Hierdoor ben ik in staat zowel medische als verpleegkundige zorg te leveren aan mijn patiënten.

Als Verpleegkundig Specialist binnen de vasculaire geneeskunde, houd ik me voornamelijk bezig met aandoeningen als hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol. Daarnaast ga ik ook graag op zoek naar andere oorzaken en risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Ik streef dagelijks naar patiëntgerichte zorg en vind het dan ook erg belangrijk elke afweging en elk advies met de patiënt te bespreken en samen tot een beslissing te komen.

Per september 2020 kent het Catharina Ziekenhuis een regionaal expertisecentrum voor mensen met Familiaire Hypercholesterolemie (FH), een erfelijke verhoging van het cholesterol. Als FH-consulent ben ik het aanspreekpunt van dit centrum.

Aandachtsgebieden

  • Vasculaire Geneeskunde: o.a. Hypertensie, (Familiaire) Dyslipidemie

Opleidingen & ervaringen

  • 2018-2020: Master of Advanced Nursing Practice, Fontys Hogeschool in Tilburg
  • 2012-2016: HBO Verpleegkunde, Avans Hogeschool in Breda

Lidmaatschappen

  • Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland  Verpleegkundig Specialisten (V&VN VS)
  • Lid Verpleegkundig StafBestuur Catharina Ziekenhuis (VSB)
  • Secretaris Dagelijks Bestuur Vereniging Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants Catharina Ziekenhuis (VeSPA)

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden