D.N.J. (Daan) van den Bersselaar, MSc

D.N.J. (Daan) van den Bersselaar, MSc

Afdeling(en)
Inwendige geneeskunde
Aangesteld
BIG registratienr.
89921507030

Sinds oktober 2017 ben ik werkzaam op de polikliniek Inwendige Geneeskunde met ziektebeelden als hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol als aandachtsgebied. Mijn opleiding tot Verpleegkundige heb ik grotendeels in het Amphia Ziekenhuis te Breda gevolgd, al waar ik na mijn opleiding op de afdeling vaatchirurgie werkte. De interesse die ik toen al had voor verschillende vasculaire aandoeningen is alleen maar gegroeid sinds ik in het Catharina Ziekenhuis werk. Sinds begin 2018 combineer ik deze vasculaire zorg met zorg voor mensen met hiv. Aangezien hiv goed te behandelen is en mensen hier net als mensen zonder hiv oud mee zullen worden, is extra aandacht voor vasculaire aandoeningen belangrijk. Door dit te combineren streven we met ons team naar een zo compleet mogelijk zorgaanbod. Ik streef dagelijks naar patiëntgerichte zorg en vind het dan ook erg belangrijk iedere afweging en ieder advies met de patiënt te bespreken en samen tot een beslissing te komen. Om mijn kennis en kunde verder te vergroten, heb ik me verder ontwikkeld tot Verpleegkundig Specialist.

Per september 2020 heeft het Catharina Ziekenhuis een regionaal expertisecentrum geopend voor mensen met Familiaire Hypercholesterolemie (FH), een erfelijke verhoging van het cholesterol. Als FH-consulent ben ik betrokken bij dit centrum.

Aandachtsgebieden

  • Vasculaire Geneeskunde: o.a. Hypertensie, (Familiaire) Dyslipidemie.
  • HIV

Opleidingen & ervaringen

  • 2012-2016: HBO Verpleegkunde, Avans Hogeschool te Breda
  • 2018-2020: Master of Advanced Nursing Practice, Fontys Hogeschool te Tilburg

Lidmaatschappen

  • Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)
  • Nederlandse Vereniging voor Hart en Vaat Verpleegkundigen (NVHVV)
  • Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland afd. Verpleegkundig Consulenten HIV (V&VN VCH)
  • Secretaris Dagelijks Bestuur Vereniging Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants Catharina Ziekenhuis (VeSPA)

© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden