M.E.C. (Marja) van Vroenhoven-van Gorp

M.E.C. (Marja) van Vroenhoven-van Gorp

Afdeling(en)
AYA Zorg
Catharina Kanker Instituut
Aangesteld
BIG registratienr.
79000909030

Vanaf mijn diplomering heb ik altijd interesse gehad in de gynaecologie en later in de gynaecologische oncologie. Een patiëntengroep in verschillende levensfases en diverse ziektebeelden. Als verpleegkundig consulent maak ik kennis met de patiënt op een zeer belangrijk en kwetsbaar moment in het leven van de patiënt. Door te luisteren, aan te sluiten bij de behoefte van de patiënt, de juiste informatie en ondersteuning te bieden kun je maatwerk bieden en zo echt voor de patiënt iets betekenen.

Tot 2015 heb ik gewerkt in het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. Aanvankelijk als verpleegkundige op een gecombineerde verpleegafdeling gynaecologie. Vanaf 2010 als verpleegkundig consulent gynaecologische oncologie. Ik heb deze functie in het Tweesteden ziekenhuis gestalte gegeven en een spreekuur opgezet. Mijn belangrijkste taken binnen dit spreekuur zijn, de patiënt begeleiden, informeren en ondersteunen van diagnose tot en met follow up.

In 2015 werd de gynaecologische oncologie gecentraliseerd, dus een verplaatsing van zorg naar het Catharinaziekenhuis te Eindhoven. In 2015 heb ik zowel in Tweesteden ziekenhuis als in Catharinaziekenhuis gewerkt, in 2016 heb ik de overstap gemaakt naar Eindhoven.
De inhoud van de functie komt overeen met mijn ervaring vanuit Tilburg. Inmiddels werk ik met veel voldoening nauw samen binnen een gynaecologische oncologisch team. Binnen dit team vinden we een laagdrempelig contact met de patiënt, zorg op maat en kwalitatieve zorg erg belangrijk. We werken nauw samen met de verwijzende ziekenhuizen, waarbinnen de patiënt centraal staat.

Opleidingen & ervaringen

  • 1985 Opleiding tot A-verpleegkundige
  • Specialisme gerelateerde bijscholingen- workshops en symposia.
  • Verpleegafdeling gynaecologie gecombineerd met chirurgie, interne geneeskunde, obstetrie en urologie
  • 2010-2016 Verpleegkundig consulent gynaecologische oncologie Tweesteden ziekenhuis.

Lidmaatschappen

  • SIG gynaecologische oncologie
  • Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden