Afdeling(en)
Catharina Kanker Instituut
Kindergeneeskunde
Aangesteld
BIG registratienr.
9066124330

In 2007 ben ik begonnen als verpleegkundige op de Kinderafdeling, waar ik me door de jaren heen meer en meer heb verdiept en gespecialiseerd. Met name de verscheidenheid aan zorg, diagnoses en ontwikkeling van het kind spreken me erg aan. Tevens draag ik niet alleen zorg voor het kind, maar voor het hele gezin in een zorg/ziekenhuissetting. Deze zorg vindt plaats op de kinderafdeling en de kinderdagbehandeling.

Ik ben erg gedreven om te leren en geniet van het continu optimaliseren van kwaliteit van zorg.

Sinds 2017 ben ik afgestudeerd kinderoncologieverpleegkundige. In Nederland worden vrijwel alle kinderen met kanker behandeld in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Zij voeren deze behandeling uit met behulp van een tiental zogeheten Shared Care Centra, waarvan onze afdeling er één is. Als Shared Care Centrum behandelen wij deze kinderen onder het motto ‘Dichtbij wat kan, ver wat moet’. Als kinderoncologieverpleegkundige draag ik met veel plezier samen met een team van kinderartsen en pedagogisch zorgverleners zorg voor deze kinderen met kanker op onze kinderdagbehandeling en op de kinderafdeling. 

Naast de zorg ben ik ook al ruim 10 jaar het aanspreekpunt rondom Hygiëne en Infectiepreventie voor de kinderafdeling. Binnen deze functie initieer, implementeer, toets en evalueer ik samen met de  ziekenhuishygiënisten veranderingen en verbeteringen op het gebied van hygiëne, infectie en isolatie binnen onze kinderafdeling.

Aandachtsgebieden

  • Kindergeneeskunde
  • Kinderoncologie
  • Hygiëne en Infectiepreventie

Opleidingen & ervaringen

  • 2017 Specialisatie tot kinderoncologieverpleegkundige, Universiteit Utrecht / Prinses Máxima Centrum Utrecht
  • 2010 Tropenkunde, Havenziekenhuis Rotterdam
  • 2007 Specialisatie tot kinderverpleegkundige, Fontys Eindhoven
  • 2003 HBO-V, Fontys Eindhoven

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden