Met de Stoomboot naar de MRI

Zorg op maat, daar kun je boeken over vol schrijven. En het mooie is: in de praktijk van het Catharina Ziekenhuis worden er nog dagelijks nieuwe hoofdstukken aan toegevoegd. Afgelopen week bijvoorbeeld het volgende pareltje.

Bart, een jongen met het syndroom van Down, moest een MRI laten maken. Enig probleem, Bart is daar doodsbang voor. En erger nog, een prik voor een infuus jaagt hem zo mogelijk nóg meer angst aan. Hoe los je dat op zonder dat Bart volledig in paniek raakt?

Fan van de Sint

Sedatie Praktijk Specialisten Roland Schriks en Pim Schnitker bedachten een oplossing die helemaal bij de tijd van het jaar past. Bart is namelijk groot fan van de Sint. Dus getooid met een van de muurdecoratie geleende pietenmuts zijn Roland en Pim samen met Bart heel op hun gemak Sinterklaasliedjes gaan zingen. Al snel was Bart zo rustig dat hij door middel van een neusspray een kalmerend middel kon krijgen, zodat hij even later met een infuus nog verder kon worden gesedeerd. Resultaat: zonder stress de MRI in en in één keer een geslaagde MRI-scan. Een prachtige aanvulling op het boek ‘Zorg op Maat’ en ook in het grote boek van de Sint krijgen Roland en Pim vast een bijzondere vermelding.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden