Nieuw: de huisartsenadvieslijn

Vanaf 23 november kunt u de Huisartsenadvieslijn (0800 – 333 444 9) bellen voor advies over de keuze voor vervolgzorg voor uw patiënten. Via de advieslijn willen we de expertise van ons transmuraal team aan u ter beschikking stellen. U kunt bijvoorbeeld bellen met vragen over:

  • Wat zijn alternatieven voor mijn patiënt die in de huidige omstandigheden tijdelijk niet meer thuis kan blijven, maar er is geen vrij ELV bed te vinden?
  • Ik ben waarnemer en ken de regio nog niet zo goed. Welke mogelijkheden voor vervolgzorg zijn er in de regio? Waar vind ik passende zorg voor mijn patiënt?
  • Mijn patiënt kan niet thuis blijven, de situatie is complex; heeft waarschijnlijk een kneuzing, een delier en een cognitieve beperking. Welke vorm van vervolgzorg is het best passend?

Hoe werkt de advieslijn?

U belt tussen 09.00 en 16.30 uur naar 0800 – 333 444 9 en kiest het ziekenhuis dat uw patiënt het beste kent of het ziekenhuis waar de patiënt reeds onder behandeling is (geweest). Kiest u voor het Catharina Ziekenhuis dan krijgt u een van de verpleegkundigen van ons transmuraal team aan de lijn die met u meedenkt over de beste vervolgzorg voor uw patiënt.

De advieslijn zien wij als een goede manier om samen met u de juiste zorg op de juiste plaats te regelen voor patiënten in onze regio. De huisartsenadvieslijn start als pilot project en wordt de komende periode doorontwikkeld aan de hand van de ervaringen die huisartsenpraktijken en ons transmuraal team samen opdoen. Wij helpen u graag!

De Huisartsenadvieslijn is een gezamenlijk initiatief van het St. Anna Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis samen met de drie regionale zorggroepen (DOH, SGE en PoZoB). De Huisartsenadvieslijn is ontstaan vanuit het programma Precies! Het programma Precies! werkt aan oplossingen om ouderen langer fijn en veilig thuis te laten wonen.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden