Geboortefotografie

Een geboorte is een speciaal moment. Veel aanstaande ouders willen dit graag laten vastleggen door een fotograaf. Dat kan, maar voorop staat dat de bevalling veilig verloopt. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de afspraken rondom de hygiëne, veiligheid en privacy voor zowel u en uw kind als onze medewerkers.

Medische fotografie

Het Catharina Ziekenhuis heeft met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt om bij een bevalling aanwezig te kunnen zijn. Deze gecontracteerde fotografen zijn goed voorbereid. Ze hebben uitgebreide instructies gekregen en zijn volledig op de hoogte over onze richtlijnen voor kleding en hygiëne. Zij zijn de enige die – als het veilig is voor de zwangere vrouw – foto’s mogen maken in de operatiekamer tijdens een keizersnede.

Ouders kunnen zelf een van deze fotografen benaderen en hun wensen en de kosten voor de shoot met de fotograaf bespreken. Ouders geven van te voren op het spreekuur bij de gynaecoloog of verpleegkundige de wens voor aanwezigheid van een fotograaf aan. In de operatiekamer mag niet gefilmd worden.

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden