Bezoekersinformatie (Folder)

Algemeen
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Bezoekersinformatie (Folder)

Welkom in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. In deze folder leest u meer informatie voor bezoekers.

De hoofdingang van het ziekenhuis is op werkdagen geopend van 06.30 tot 21.30 uur en op zon- en feestdagen van 08.30 tot 21.30 uur. In de centrale hal is dan een receptioniste aanwezig. Buiten deze tijden kunt u gebruikmaken van de ingang en uitgang bij de Spoedpost, aan de achterzijde van het ziekenhuis. U kunt het ziekenhuis buiten de openingstijden verlaten via de nachtuitgang.

Bezoektijden

Kijk op www.catharinaziekenhuis.nl/bezoektijden voor de meest actuele bezoektijden.

Tijdens uw bezoek

Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld onderzoeken, behandelingen en verzorging moeten gebeuren tijdens de bezoektijden. Hoewel wij dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen, kunnen wij u in sommige gevallen vragen om de kamer tijdelijk te verlaten.

Aantal personen per bezoek

Wij vragen u nadrukkelijk om het bezoek tot een maximum van twee personen te beperken en rekening te houden met de privacy en rust van alle patiënten.

Eten & drinken

Tijdens het bezoekuur kunt u voor koffie en thee terecht in het dagverblijf op de afdeling.

Bezoekersrestaurant

In ons bezoekersrestaurant kunt u genieten van een uitgebreide keuze aan heerlijke gerechten die vers voor u bereid worden. U vindt het bezoekersrestaurant in de centrale hal bij de hoofdingang. Van maandag t/m vrijdag bent u van harte welkom van 08.00 tot 20.00 uur. In het weekend is het restaurant geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Espressobar

Heeft u niet zoveel tijd? Dan bent u ook van harte welkom in de espressobar in de centrale hal. In de espressobar heeft u onder andere de keuze uit verschillende soorten vers bereide koffie, verse croissants, brownies, muffins en verse jus d’orange, ook om mee te nemen. De espressobar is de hele week geopend van 06.30 tot 21.30 uur.

Meebrengen etenswaren

Het Catharina Ziekenhuis wil de kwaliteit van zijn maaltijden en dranken zo goed mogelijk bewaken. Wij houden ons aan specifieke regels, waardoor we zeker weten dat de kwaliteit van de producten uit onze eigen keuken is gegarandeerd. Dat kunnen we niet garanderen voor de producten die u als bezoek meebrengt.

Wij zijn terughoudend in het aannemen en bewaren van zelf meegebrachte voedingsmiddelen. Als patiënt mag u gebruik maken van voedingsmiddelen die door uzelf en/of door bezoek worden meegebracht, maar omdat het Catharina Ziekenhuis niet weet of deze voedingsmiddelen de juiste samenstelling hebben en volgens dezelfde kwaliteitseisen behandeld zijn als de maaltijden die het Catharina Ziekenhuis serveert, neemt ons ziekenhuis geen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van (zelf) meegebrachte voedingsmiddelen.

Koelkast en magnetron
Voor het bewaren en eventueel opwarmen van meegebrachte voedingsmiddelen stelt het Catharina Ziekenhuis een koelkast en magnetron ter beschikking op de pantry’s die aanwezig zijn op de verpleegafdeling of het dagverblijf.

Huisregels en voorschriften
Verdere huisregels en voorschriften zijn:

 • De koelkast(en) en magnetron worden onderhouden en beheerd door de voedings- zorgassistent van de afdeling.
 • Neem alleen verpakt eten of drinken mee voor één persoon, houdbaar en niet aangebroken.
 • Neem niet meer mee dan wat u (de patiënt) in één dag kunt eten of drinken (maximaal 24 uur).
 • Eet of drink de producten direct nadat ze zijn geopend.
 • Neem geen eten mee dat kan bederven, zoals vlees, vis, salades, gebak en zuivelproducten. Kies liever voor fruit en snackgroenten; gezond en gemakkelijk te bewaren.
 • Denk aan de dieetvoorschriften, allergieën, consistentie (slikproblemen) en eventuele religieuze voorschriften.
 • Houdt u aan de ’ten minste houdbaar tot’ datum van verpakte producten. Als deze datum is verstreken, gooien we het eten weg.
 • Verse producten, zoals maaltijden die thuis zijn gemaakt en meegebracht, bewaren we maximaal 24 uur. De verpleegkundige plakt een sticker op de voeding met de datum, tijdstip, naam en kamernummer. Na 24 uur gooien we het weg.

Voorkoming van infecties: wat kunt u zelf doen?

Handhygiëne is de belangrijkste en meest gemakkelijke manier om griep en vele andere ziektes te voorkomen. 80% van alle besmettelijke ziekten wordt via de handen verspreid. Dit is de reden dat zorgmedewerkers hun handen desinfecteren tijdens hun werkzaamheden. U en uw bezoek kunnen hieraan ook een bijdrage leveren door uw handen regelmatig te wassen of te desinfecteren. Hiermee beschermt u zichzelf, uw medepatiënten, bezoekers en zorgverleners. Voor desinfectie hangen op alle afdelingen alcoholpompen.

Internet

In het Catharina Ziekenhuis kunt u gratis gebruikmaken van draadloos internet via WiFi. Daarvoor gebruikt u uw eigen laptop, smartphone of tablet. U kunt het WiFi netwerk ‘Catharina-guest’ op als u akkoord geeft op de algemene voorwaarden in de ‘disclaimer’.

Gebruikt u een stroomkabel, let er dan op dat deze onbeschadigd is en niet in de weg ligt. Het Catharina Ziekenhuis biedt geen ondersteuning bij (technische) vragen over internetgebruik.

Ziekenhuisplanner

Met de ziekenhuisplanner kunt u, samen met familie, vrienden en kennissen, ziekenhuisbezoeken inplannen via een gemeenschappelijke online agenda. De dagboekfunctie kunt u gebruiken om berichten te plaatsen en om op berichten te reageren. Zo houdt u elkaar op de hoogte. U vindt de ziekenhuisplanner op www.ziekenhuisplanner.nl.

Betrokkenheid naaste

Voor u en de patiënt kan het prettig zijn dat u tijdens de ziekenhuisopname zoveel mogelijk betrokken bent bij de zorg. Dit noemen we zorgparticipatie. In het Catharina Ziekenhuis moedigen wij dit aan. Als naaste kunt u bijvoorbeeld ondersteunen tijdens:

 • De dagelijkse verzorging;
 • Gesprekken met zorgverleners;
 • Het eten.

Tijdens het opnamegesprek met de verpleegkundige wordt afgesproken wie de naaste van de patiënt is. 

Rooming in

Bij het verblijf van patiënten in het ziekenhuis streven wij ernaar om een zogenaamd ‘rooming in’ beleid te handhaven, waarbij familieleden of verzorgers bij de patiënt kunnen blijven gedurende de opname. Dit is een waardevol aspect van de zorg die we bieden, omdat patiënten zich hierdoor meer op hun gemak voelen en ondersteuning krijgen tijdens hun herstel.

Er kunnen echter situaties ontstaan waarin we als gevolg van de zorg voor patiënten (zowel overdag als ’s nachts) genoodzaakt zijn om patiënten te verplaatsen naar andere kamers of zelfs naar een andere afdeling. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn vanwege medische redenen, behandelingsvereisten of om de patiënt een betere zorgomgeving te bieden. Wij vertrouwen erop dat onze patiënten en hun familie of verzorgers hiervoor begrip hebben.

Privacy

In verband met privacy mogen zorgverleners telefonisch geen (medische) informatie over patiënten doorgeven. Ook niet aan de contactpersoon.

Bloemen en planten

Op de meeste afdelingen zijn vazen voor bloemen beschikbaar. Vergeet niet om ‘Chrysal’ aan het bloemwater toe te voegen. Dit voorkomt troebel en stinkend water. Op enkele afdelingen zijn bloemen niet toegestaan. Dat zijn de Coronaire Care (hartbewaking), Intensive Care en Medium Care.

Potgrond is op patiëntenkamers niet toegestaan omdat potgrond veel bacteriën en schimmels bevat.

Post

In het Catharina Ziekenhuis wordt iedere dag post rondgebracht. U kunt post het beste op de volgende manier adresseren:

Catharina Ziekenhuis
Naam van de patiënt
Afdeling en kamernummer
Postbus 1350
5602 ZA Eindhoven

Parkeerabonnement

Komt u vaak in het ziekenhuis? Dan is het wellicht voordeliger om een parkeerabonnement te kopen. Meer informatie vindt u op onze website en in de folder ‘Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis’.

Waken

Wanneer de situatie daarom vraagt, kunt u met de arts en verpleegkundige afspreken dat u komt waken. Bijvoorbeeld bij een ernstig zieke patiënt met een grote kans op overlijden. Of bij ernstig verstandelijk beperkte of zeer onrustige patiënten. Als het mogelijk is, wordt er een extra bed op de eenpersoonskamer geplaatst. Op sommige afdelingen kunt u ook gebruikmaken van een familiekamer. Daar krijgt u tijdens de drankrondes koffie en thee. Tussendoor kunt u terecht bij de koffieautomaten in het dagverblijf. Op het moment dat u niet in de gelegenheid bent om naar het restaurant te gaan, kan de afdeling een ontbijt voor u verzorgen.

Catharina Ziekenhuis = rookvrij

Het Catharina Ziekenhuis is volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, ons hele terrein is rookvrij.

Wij willen de gezondheid van onze patiënten en medewerkers verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers niet in aanraking hoeven te komen met roken. Ook ondersteunen we medewerkers en patiënten bij het stoppen met roken.

Vragen

Heeft u na het lezen van de folder nog vragen? Neem dan contact op via het algemene telefoonnummer van het Catharina Ziekenhuis.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl

Gegevens patiënt

De persoon die u wilt bezoeken is opgenomen op:

Afdeling:

________________________________________

Kamer:

________________________________________

De behandelend arts is:

________________________________________

Het telefoonnummer van de verpleegafdeling is:

________________________________________


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden