Connect & Go – Rondwandelen door het ziekenhuis tijdens uw immunotherapie (Folder)

Catharina Kanker Instituut
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Connect & Go – Rondwandelen door het ziekenhuis tijdens uw immunotherapie (Folder)

Binnenkort komt u naar de dagbehandeling van het Catharina Kanker Instituut voor immunotherapie. Bij deze behandeling is het sinds kort mogelijk om niet meer in bed of stoel te verblijven tijdens het toedienen van de kuur. Uw arts heeft met u besproken waarom deze behandeling bij u wordt uitgevoerd. In deze folder vindt u meer informatie over Connect & Go.

Na uw eerste behandeling met Connect &  Go kunt u uw ervaring delen. U ontvangt hiervoor een korte vragenlijst. We horen graag hoe u deze nieuwe service ervaart en of er eventuele verbeterpunten zijn.

Wat is Connect & Go?

U bent in behandeling bij het Catharina Kanker Instituut voor een oncologische aandoening. Hiervoor krijgt u immunotherapie op de dagbehandeling. Uw eerste drie behandelingen vinden altijd plaats op de dagbehandeling waar u verblijft in een stoel of bed. Vanaf uw vierde behandeling kunt u gebruikmaken van de Connect & Go toepassing. Zo weten we zeker dat we u veilige zorg kunnen aanbieden. Na het inbrengen van het infuus op de dagbehandeling, kunt u vrij rondlopen door het ziekenhuis totdat de vloeistof op is. Daarna koppelen we het infuus op de dagbehandeling weer af.

Hoe werkt Connect & Go?

Voor Connect & Go wordt een zogenaamde elastomeerpomp gebruikt. De werking is eenvoudig: wanneer de elastomeerpomp gevuld wordt met het opgeloste medicijn rekt het elastomeer op als een ballon. Het opgerekte elastomeer veroorzaakt een druk waardoor het medicijn via het toedieningsslangetje vanzelf het lichaam in kan stromen. Door deze methode hoeft u niet meer in een bed of stoel te verblijven en kunt u vrij door het ziekenhuis wandelen. Na verloop van tijd zal de elastomeer leeggelopen zijn. Uw oncologieverpleegkundige laat u weten wanneer u weer terug op de dagbehandeling moet zijn. U dient tijdens uw gehele behandeling in het ziekenhuis te blijven.

Easypump

Waarom bent u geselecteerd voor Connect & Go?

Veel patiënten met kanker komen op gezette tijden naar de dagbehandeling voor een infuus met immunotherapie, ook wel immune checkpoint inhibitors (ICI) genoemd. Ze zitten soms uren te wachten in bed tot het infuus is leeg gedruppeld. Dat gaat veranderen. De patiënt die daartoe in staat is, kan zijn therapie krijgen in een elastomeerpomp.  Hierdoor krijgt de patiënt meer regie tijdens de behandeling. Op dit moment zijn er een gering aantal immunotherapieën beschikbaar voor de Connect & Go toepassing.

In hoeverre verschilt de Connect & Go met de standaardbehandeling?

Buiten het feit dat u een elastomeerpomp draagt en door het ziekenhuis mag rondlopen, is er geen verschil met de behandeling waarbij u in bed of stoel verblijft.

Opleidingsziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Wij bieden tal van opleidingsmogelijkheden voor artsen, verpleegkundigen en paramedische beroepen en werken daarin nauw samen met opleidingscentra en –ziekenhuizen in de regio. Dit kan betekenen dat uw behandeling, onderzoek of operatie (mede) uitgevoerd wordt door een zorgverlener in opleiding. Denk hierbij aan een arts in opleiding tot specialist, een coassistent of een verpleegkundige in opleiding. Veiligheid is het allerbelangrijkste, daarom staat de zorgverlener in opleiding altijd onder supervisie van een gekwalificeerde zorgverlener. Indien u uitdrukkelijk niet wenst geholpen te worden door een zorgverlener in opleiding, kunt u dit aangeven bij uw behandelend arts.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl

Catharina Kanker Instituut
040 – 239 66 22

Routenummer(s) en overige informatie over het Catharina Kanker Instituut vindt u op www.catharinaziekenhuis.nl/catharinakankerinstituut

Bent u verhinderd?

Kunt u niet naar uw afspraak komen? Meld dit dat zo snel mogelijk bij de Dagbehandeling, telefoonnummer 040 – 239 66 22. Er kan dan een andere patiënt in uw plaats komen.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden