Cursus pijneducatie (Folder)

Pijngeneeskunde
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven
040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Cursus pijneducatie (Folder)

De cursus pijneducatie is bedoeld voor patiënten die behandeld worden door de anesthesioloog- pijnspecialist in het Catharina Ziekenhuis met complexe pijn en chronische pijnklachten. De anesthesioloog- pijnspecialist, verpleegkundig pijnconsulent of psycholoog kunnen u verwijzen voor deelname. U mag uw partner of een naaste meenemen.

Wat is pijneducatie?

Pijneducatie betekent uitleg over pijn. Het doel van de cursus is om u beter te laten begrijpen hoe pijn werkt in uw lichaam en welke factoren op het ervaren van pijn van invloed kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat patiënten vaker herstellen en minder pijn hebben, als ze begrijpen hoe de complexe biologie van pijn werkt. Pijneducatie zorgt ervoor dat hindernissen voor een effectieve behandeling verkleinen of verdwijnen. Het draagt dus bij aan een succesvolle behandeling van patiënten met chronische pijn.

Werkwijze

De pijneducatie bestaat uit twee bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur. Er zit 2 weken tussen de bijeenkomsten. Deze worden begeleid door een pijnverpleegkundige van de afdeling Pijngeneeskunde en een psycholoog van de afdeling Medische Psychologie. De grootte van de groep varieert van 4 tot 8 patiënten, aangevuld met eventuele aanwezige naasten.

Online

Door de coronapandemie kan het voorkomen dat de pijneducatie bijeenkomsten uitgesteld worden. Daarom bieden we u de mogelijkheid aan om digitaal deel te nemen. U krijgt per e-mail een link toegestuurd waarmee u kunt deelnemen aan de digitale bijeenkomst via MS-teams. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddagen om 14.00 uur.

Aanmelden

Nadat u het advies heeft gekregen deel te nemen aan deze cursus, kunt u zich telefonisch of per e-mail aanmelden. U kunt alleen deelnemen wanneer u beide data aanwezig bent.

Geef bij aanmelding door of u deelneemt aan de digitale bijeenkomst of de bijeenkomst in het ziekenhuis.
Telefonisch: 040 – 239 85 00
E-mail: infopijngeneeskunde@catharinaziekenhuis.nl

Na aanmelding krijgt u een afspraak bevestiging thuisgestuurd met de twee data waarop u bent ingepland.

Verhinderd?

Wanneer u niet kunt komen, ontvangen wij graag binnen 24 uur een bericht van u.

Opleidingsziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Wij leiden artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat ook een zorgverlener in opleiding uw behandeling, onderzoek of operatie kan uitvoeren. Maar dit is niet altijd zo. Uw veiligheid staat altijd bij ons voorop. Als een zorgverlener in opleiding u helpt, werkt deze altijd onder begeleiding van een gediplomeerd zorgverlener. Als u niet wilt dat een zorgverlener in opleiding u helpt, dan kunt u dit met uw arts bespreken.

Vragen

Heeft u vragen over deze folder of over de cursus pijneducatie? Neem dan contact op met de polikliniek Pijngeneeskunde.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl

Polikliniek Pijngeneeskunde
040 – 239 85 00

Routenummer(s) en overige informatie over de polikliniek Pijngeneeskunde vindt u op www.catharinaziekenhuis.nl/pijngeneeskunde

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden