Online inchecken via MijnCatharina (Folder)

Algemeen
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Online inchecken via MijnCatharina (Folder)

Als patiënt van het Catharina Ziekenhuis kunt u ook via het patiëntenportaal MijnCatharina online inchecken voor uw afspraak. Dat betekent dat u zich thuis, vanaf 24 uur voor aanvang van uw afspraak, al kunt aanmelden voor uw afspraak. U kunt in MijnCatharina uw gegevens al controleren en waar nodig aanpassen, zodat u bij aankomst in het ziekenhuis niet meer langs de aanmeldzuil bij de ingang hoeft, maar direct kunt doorlopen naar de afdeling of polikliniek. Daar scant u de QR-code die u ontvangen heeft op de aanmeldzuil bij de afdeling, zodat wij weten dat u aanwezig bent.

Meer informatie over het aanmelden met de aanmeldzuilen kunt u vinden op www.catharinaziekenhuis.nl/aanmelden.

Hoe werkt het online inchecken?

U ontvangt 24 tot 48 uur voorafgaand aan uw afspraak een e-mail en/of sms-bericht met het verzoek om online in te checken. Vanaf 24 uur voor aanvang van uw afspraak is dit mogelijk. U ontvangt ook een melding van de afspraak op de startpagina van MijnCatharina. Via deze melding kunt u uw gegevens controleren en eventueel aanpassen. U bevestigt het online inchecken. Na deze bevestiging krijgt u een overzicht te zien van de afspraken waarvoor u online heeft ingecheckt. U ontvangt dan een QR-code in uw e-mail. Met deze QR-code kunt u zich direct bij de zuil op de polikliniek aanmelden.

Wat heeft u nodig?

  • Een DigiD met sms-code of de DigiD app. (Kunt u niet inloggen bij Catharina Ziekenhuis – Patiëntenportaal? Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. Nog geen DigiD? Vraag die dan aan op www.digid.nl)
  • Een geplande afspraak die binnen 24 uur plaatsvindt.

Handleiding

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het online inchecken via MijnCatharina werkt.

1. U logt in op het patiëntenportaal MijnCatharina

Dit doet u met uw DigiD via www.mijncatharina.nl. Vul uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord in. Voer daarna de code in die u via een sms-bericht op uw telefoon ontvangt, of gebruik de DigiD-app. U krijgt dan toegang tot uw persoonlijke MijnCatharina-omgeving.

 
2. Klik op de startpagina op de knop ‘Inchecken’.

U doorloopt hier een aantal stappen, afhankelijk van welke gegevens van u al bij ons bekend zijn. Als u dit online doet, bespaart u tijd bij uw ziekenhuisbezoek.

 
3. Via de knop ‘volgende stap’ gaat u telkens een stap verder.

Zo kunt u onder andere de volgende gegevens controleren en aanpassen:

  • Uw persoonsgegevens
  • Toestemming voor contact via sms en e-mail
  • Contactgegevens: mobiel nummer, vast telefoonnummer, overig telefoonnummer, e-mailadres
  • Contactvoorkeuren: wilt u digitaal of per post berichten van ons ontvangen?
  • Toestemmingen: om uw medische gegevens te delen met andere zorgverleners, hebben wij uw toestemming nodig
  • Uw huisarts, tandarts, verzekering en apotheek

Wilt u meer weten over uw medische gegevens delen? Kijk dan op https://www.catharinaziekenhuis.nl/uw-medische-gegevens-delen/.

4. Zodra u deze stappen hebt doorlopen, volgt er een bevestiging. Klik op ‘Opslaan’ om het online inchecken af te ronden.

Nadat u alle gegevens heeft ingevuld, ziet u een overzicht van de afspraken waarvoor u zich online heeft aangemeld. Het routenummer dat bij elke afspraak staat, heeft u nodig bij aankomst in het ziekenhuis. Het routenummer leidt u naar de afdeling waar u een afspraak heeft.

5. U ontvangt een e-mail met als bijlage een QR-code.

Als u de vorige vier stappen heeft doorlopen, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van het online inchecken. Het kan een aantal minuten duren voordat u deze bevestiging ontvangt. Deze e-mail bevat een bijlage met hierin een QR-code. Daarmee kunt u zich op de dag van uw afspraak in het ziekenhuis aanmelden bij de aanmeldzuil op de afdeling of polikliniek. U meldt zich aan voor uw afspraak door de QR-code te scannen op de aanmeldzuil bij de afdeling. Dit kan vanaf uw telefoon of uitgeprint op papier. Uw zorgverlener weet dan dat u aanwezig bent. Heeft u online ingecheckt en binnen 15 minuten geen mail met QR-code in uw inbox? Dan kan het zijn dat deze in uw ongewenste mail terecht is gekomen.

U kunt bij aankomst in ons ziekenhuis meteen doorlopen naar de afdeling waar u een afspraak heeft. U hoeft zich dus niet meer bij de aanmeldzuilen bij een ingang aan te melden.

Voorbeeld QR-code.

Vragen

  • Heeft u vragen over het aanmeldproces of het gebruik van MijnCatharina? Neem dan een kijkje op onze website www.catharinaziekenhuis.nl/aanmelden.  Of lees de handleiding van MijnCatharina of de pagina veelgestelde vragen op onze website https://www.mijncatharina.nl
  • Heeft u vragen over uw afspraak of behandeling? Neem dan contact op met de polikliniek waar u in behandeling bent. U kunt de poliklinieken van ons ziekenhuis bereiken via ons algemene telefoonnummer: 040 239 91 11. Een overzicht van alle telefoonnummers vindt u op: https://www.catharinaziekenhuis.nl/contact

Mocht u daarna toch nog vragen hebben over het gebruik van MijnCatharina dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk. Deze is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 040 239 8444.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden