Training Mindful zwanger

Ethiek & zin Gynaecologie Verloskunde
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Training Mindful zwanger

Mediteren kan veel betekenen tijdens de zwangerschap en in voorbereiding op de bevalling. In deze folder leest u wat de training ‘Mindful zwanger’ voor u zou kunnen betekenen en hoe de training is opgebouwd.

Zwangerschap en meditatie

Zwanger zijn is de tijd dat er (misschien wel) de meest ingrijpende verandering van uw leven plaatsvindt. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Hoe ‘benut’ u die tijd optimaal? Misschien wilt u de tijd wel vertragen. Door de tijd te nemen te oefenen hoe u met de toekomst, die zo anders zal zijn dan het leven tot nu toe, om kunt gaan. En door te oefenen hoe u kunt omgaan met de onzekerheid, pijn en angst die dit hele proces misschien oproept.

Voor wie is de training geschikt?

U kunt deelnemen aan de training wanneer u van plan bent in het Catharina Ziekenhuis te bevallen. De training is geschikt voor iedere zwangere, met én zonder meditatie-ervaring.
De meditaties en oefeningen zijn gebaseerd op mindfulness en compassie. Centraal in de training staat het belang van veilig voelen, vertrouwen hebben in het lichaam en zelf mee de regie houden. Dit zijn de drie voorwaarden die belangrijk zijn om goed terug te kunnen kijken op uw bevalling.

Hoe ziet de training eruit?

De training duurt vier weken en bestaat uit vier (online) bijeenkomsten van anderhalf uur. Elke week staat een ander thema centraal: adem, lichaam, pijn en spanning. Iedere bijeenkomst komt informatie over het thema aan bod, worden er ervaringen uitgewisseld en krijgt u nieuwe meditatie oefeningen aangereikt. We kijken ook naar wat uw partner kan betekenen, zodat de betrokkenheid tijdens de zwangerschap en bevalling wordt verhoogd.

U doet de training in een kleine groep (maximaal 12 deelnemers) en u wordt begeleid door een trainer van de afdeling Ethiek & Zin van het Catharina Ziekenhuis. De meditaties kunt u terugvinden op de website van het ziekenhuis bij de afdeling Ethiek & Zin.

Hoe kan ik deelnemen?

De training wordt verschillende malen gedurende het jaar gegeven. De data en tijden leest u in de uitnodiging die u heeft gekregen van uw verwijzend specialist of u kunt deze opvragen bij de afdeling Ethiek & Zin.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via de afdeling Ethiek & Zin door te mailen naar infomindfulness@catharinaziekenhuis.nl. Uw verwijzend specialist kan u ook aanmelden. De data en tijden worden na aanmelding ook getoond in uw afsprakenoverzicht.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze training.

Bekijk ook de audiofragmenten van Mindfull Zwanger of in het Engels: Mindful Pregnancy.

Vragen

Als u eerst meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met één van onze trainers van de afdeling Ethiek & Zin. Zij beantwoorden graag uw vragen over de training.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl

Ethiek & Zin
040 – 239 85 20
infomindfulness@catharinaziekenhuis.nl


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden