Tremorregistratie (polymyografie) (Folder)

Neurologie
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Tremorregistratie (polymyografie) (Folder)

U heeft een afspraak voor een tremorregistratie (polymyografie) op de afdeling Klinische Neurofysiologie. In deze folder staat hoe de registratie over het algemeen wordt uitgevoerd. De beschreven werkwijze kan afwijken van uw persoonlijke situatie.

Wat is een tremorregistratie?

Een tremorregistratie, ook wel polymyografie genoemd, is een onderzoek dat onwillekeurige bewegingen van uw spieren meet. Dit kan gaan om een tremor (waarbij er sprake is van een ritmische beweging van een arm of been) of een andere bewegingsstoornis.

Voorbereiding

Voor de registratie wordt er gebruik gemaakt van elektroden die op de huid worden geplakt. Deze elektroden meten de bewegingsfrequentie en uitslag van de tremor.

Wij vragen u om op de dag van het onderzoek geen bodylotion of crème op de huid te gebruiken.

Het onderzoek

Afhankelijk van uw klachten, worden er elektroden geplakt op uw armen en/of benen. Tijdens de registratie vragen we u om enkele opdrachten uit te voeren. We vragen u bijvoorbeeld om uw armen gestrekt vooruit te houden of om een specifieke beweging te maken.

Het doel van deze oefeningen is om te kijken tijdens welke houdingen en acties de tremor het duidelijkst aanwezig is. Tijdens de registratie zullen er ook video-opnamen worden gemaakt.

De uitslag

Het onderzoek wordt door de laborant van de afdeling Klinische Neurofysiologie samen met een neuroloog beoordeeld. De uitslag zal bij het volgende polikliniekbezoek door de aanvragend arts met u besproken worden.

Vragen

Indien u vragen heeft naar aanleiding van de folder, kunt u contact opnemen met de afdeling Klinische Neurofysiologie of met de polikliniek Neurologie.

Ben u verhinderd voor uw afspraak, meldt dit ons dan zo snel mogelijk zodat we een nieuwe afspraak kunnen inplannen en een andere patiënt in uw plaats kan komen.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl

Afdeling Klinische Neurofysiologie
040 – 239 94 50

Polikliniek Neurologie
040 – 239 94 00

Routenummer(s) en overige informatie over de polikliniek Neurologie kunt u terugvinden op www.catharinaziekenhuis.nl/neurologie


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden