Voorlichtingsvideo’s Kindergeneeskunde (Video)

Kindergeneeskunde
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Voorlichtingsvideo’s Kindergeneeskunde (Video)

Een kijkje op de kinderafdeling van het Catharina Ziekenhuis

Merijn (6) is één van de patiënten met kanker die regelmatig in het Catharina Ziekenhuis moet zijn voor zijn behandeling. Hij geeft in deze video een rondleiding over de afdeling en dagbehandeling. Daarmee krijg je een beeld van de afdeling en van de mensen die er werken.

In het Catharina Ziekenhuis worden meer kinderen met kanker behandeld. Het ziekenhuis werkt daarvoor nauw samen met het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar de zorg voor alle kinderen met kanker uit Nederland is geconcentreerd. Voor de minder complexe delen van die zorg kunnen kinderen terecht in een ziekenhuis bij hun in de buurt. Voor de regio Zuidoost Brabant is het Catharina Ziekenhuis het zogenoemde ‘shared care’ centrum.

Kinderen komen hier of op de dagbehandeling voor bloedafnames, controles en korte kuren chemotherapie. Of op de verpleegafdeling voor een opname wanneer een kind tijdens de behandeling complicaties heeft. In het laatste geval kan er altijd een ouder blijven slapen.

In het shared care centrum werkt een klein gespecialiseerd team artsen, verpleging en psychosociale zorgmedewerkers. Kinderen komen hier dus vaak dezelfde gezichten tegen. Met de hoofdbehandelaar uit het Prinses Máxima Centrum is altijd goed overleg.

Een kijkje op de kinderafdeling van het Catharina Ziekenhuis

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden