Barret: zo verloopt het Barret-onderzoek in het Catharina Ziekenhuis (Video)

Maag-, Darm- en Leverziekten
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Barret: zo verloopt het Barret-onderzoek in het Catharina Ziekenhuis (Video)

Hoe verloopt een Barrett-onderzoek in het Catharina Ziekenhuis

Een Barrett-slokdarm geeft een hoger risico op het krijgen van slokdarmkanker. Patiënten met zo’n vroege vorm van slokdarmkanker worden endoscopisch behandeld in het Catharina Ziekenhuis.

Het Catharina Ziekenhuis heeft binnen het Barrett Expert Centrum een team van MDL-artsen, een verpleegkundig specialist en een endoscopieteam dat zich gespecialiseerd heeft in het onderzoeken en behandelen van het Barrett-slijmvlies in de slokdarm.

Hoe verloopt een Barrett-onderzoek in het Catharina Ziekenhuis

Nationaal bevolkingsonderzoek darmkanker

Heeft u meegedaan aan het nationaal bevolkingsonderzoek darmkanker en is er bloed in uw ontlasting gevonden? Dan betekent dat niet zonder meer dat u kanker heeft. Het bloed kan ook afkomstig zijn van poliepen of aambeien. Om uitsluitsel te krijgen is een inwendig darmonderzoek nodig, ofwel een coloscopie. In de video krijgt u informatie over dit onderzoek.

Maag-, darm- en leverartsen (MDL-artsen) die meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker moeten aan zeer strenge criteria voldoen. MDL-arts dr. Pieter Friederich: “Samen met mijn collega’s van het Catharina Ziekenhuis ben ik opnieuw op examen geweest. De kwaliteit en de opbrengst van het onderzoek moeten optimaal zijn en de risico’s en de belasting voor de patiënt zo laag mogelijk. Wij voldoen aan alle eisen. Sterfte kan ik niet voorkomen, wel voortijdige sterfte, en daar zet ik me graag voor in.”

Bevolkingsonderzoek darm- kanker in het Catharina Ziekenhuis

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden