Workshop’Look Good, Feel Better’ (Folder)

Catharina Kanker Instituut Radiotherapie
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Workshop’Look Good, Feel Better’ (Folder)

Deze folder geeft u informatie over de workshop ‘Look Good, Feel Better’. Patiënten met kanker krijgen hierin tips en adviezen over uiterlijke verzorging. De workshops worden in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis, inloophuis ‘de Eik’ in Eindhoven en inloophuis ‘de Cirkel’ in Helmond georganiseerd.

Waarom deze workshops?

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling.

Veel gehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld:

  • “Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik deze het beste behandelen?”
  • “Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?”
  • “Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?”

Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom worden de workshops ‘Look Good, Feel Better’ georganiseerd.

Workshop

Tijdens een workshop krijgt u aan de hand van een ’12-stappenplan’ tips en adviezen over make-up en de verzorging van uw huid. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Na afloop van de workshop krijgt u een ‘stap-voor-stap-instructieboekje’ en een voor u samengesteld ‘productentasje’ mee naar huis.

De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist. Daarnaast zijn ook een haarwerker en een aantal getrainde assistenten aanwezig.

Voor wie?

De workshops zijn bestemd voor vrouwen met kanker, tijdens en/of (kort) na hun behandeling. Wilt u als man graag advies of begeleiding? Bespreek de eventuele mogelijkheden dan met uw oncologisch verpleegkundige.

Hoe gezellig het ook is, het is niet de bedoeling dat vriendinnen, zussen of anderen meekomen naar de workshop. Voor andere deelnemers is dit niet altijd prettig. Diegene die u eventueel brengt en haalt, krijgt tijdens het wachten koffie of thee aangeboden in het inloophuis.

Veel mensen die aan een workshop hebben deelgenomen zeggen dat ze er veel aan hadden: “Niet alleen aan de praktische tips. Maar naast de zorgen en onzekerheden die er zijn, gebeurt er ook iets positiefs. Dat doet je goed.”

Waar en wanneer?

De meeste workshops vinden plaats in inloophuis ‘de Eik’ in Eindhoven. Op sommige dagen is de workshop in inloophuis ‘de Cirkel’ in Helmond.  De workshops zijn altijd op maandag van 10.00 tot 12.00 uur.

Hoe maakt u een afspraak?

U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij het inloophuis van uw keuze. U kunt hierbij aangeven welke dag u het beste schikt.  Aanmelden bij inloophuis ‘de Eik’ bij voorkeur via de website, of eventueel telefonisch. Aanmelden bij inloophuis ‘de Cirkel’ kan telefonisch of door een e-mail te sturen. De contactgegevens staan verderop in deze folder.

De stichting ‘Look Good, Feel Better’

Deze stichting geeft ziekenhuizen de mogelijkheid workshops aan te bieden aan patiënten. Tevens geeft de stichting de patiëntenfolder ‘Uiterlijke verzorging van mensen met kanker’ uit. Meer informatie over deze stichting leest u op: www.lookgoodfeelbetter.nl.

Hier vindt u ook praktische tips voor uw uiterlijke verzorging.

Het programma van ‘Look Good, Feel Better’ is niet gebonden aan bepaalde producten. Het is kosteloos voor patiënten en de medische zorg wordt hierdoor niet beïnvloed.

Inloophuis ‘de Eik’ en ‘de Cirkel’

De inloophuizen in Eindhoven en Helmond zijn laagdrempelige ontmoetingsplaatsen voor mensen met kanker. Er wordt in het inloophuis een luisterend oor geboden aan mensen die getroffen zijn door kanker. Maar ook hun naasten en nabestaanden zijn van harte welkom. De inloophuizen bieden ondermeer lotgenotencontact, steun, begeleiding en informatie. Ook worden er een aantal activiteiten en lezingen georganiseerd.  Wilt u wat meer weten over bijvoorbeeld de openingstijden? De gegevens van de inloophuizen vindt u bij ‘Contactgegevens’.

Dankzegging

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die zich belangeloos voor het programma inzetten. De stichting ‘Look Good, Feel Better’ bedankt diegenen die met schenking van hun producten de workshops mogelijk maken.

Contactgegevens

Inloophuis ‘de Eik’
Aalsterweg 285 b
5644 RE Eindhoven
040 – 293 91 42
info@inloophuis-de-eik.nl
www.inloophuis-de-eik.nl

Inloophuis ‘de Cirkel’
Piet Heinstraat 59
5703 AK Helmond
0492 – 34 79 04
info@inloophuisdecirkel.nl
www.inloophuisdecirkel.nl


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden