Pruik op de zaak

Een op de drie mensen krijgt kanker. Dus ook mensen met een baan. En elk mens gaat op de werkvloer anders om met hun behandeling. Het Financieel Dagblad interviewde drie topbestuurders over hoe zij met hun ziekte omgingen op de werkvloer.

“De orde van de dag vond ik een prettiger gespreksonderwerp dan mijn medisch dossier”, aldus Bas Hermes (43), directeur bij Synergie International Recruitment. Hij kreeg in 2015 de diagnose darmkanker en werd behandeld in het Catharina Kanker Instituut. “Verplicht rusten na een chemokuur was niets voor mij. Van werken kreeg ik energie en ik had er veel behoefte aan om over projecten te praten, in plaats van te zwelgen in zelfmedelijden omdat ik kanker had.”

Ook Esther Liskamp (52), vice president Sourcing & Procurement International bij FedEx werkte tijdens haar behandelingen door. Zij kreeg in 2008 de diagnose borstkanker en in 2016 eierstokkanker. En ook zij kreeg haar behandeling in het Catharina Kanker Instituut. “Werken deed ik niet omdat het moest, maar omdat het me structuur en afleiding gaf. Niets is zo fijn als op dagen waarop alles knudde voelt, met budgetten bezig te zijn.”

Lees hier het artikel uit het FD.

Bas Hermes werd na zijn behandeling ambassadeur van het Catharina Onderzoeksfonds. “Mijn ziekte mag niet voor niets zijn geweest. Het doen van medisch wetenschappelijk onderzoek kost veel geld. Omdat het Catharina Ziekenhuis geen academisch ziekenhuis is, draagt de overheid hier niet aan bij. Daarom zet ik me als ambassadeur in voor het Catharina Onderzoeksfonds, om geld op te halen.“ Bezoek de website van het Catharina Onderzoeksfonds.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden