Santeon genomineerd voor Value-Based Health Care Prize 2017

Het Catharina Ziekenhuis is onderdeel van Santeon; de landelijke ziekenhuisketen van zeven topklinische ziekenhuizen in Nederland. Professionals van onze ziekenhuizen werken intensief samen om de kwaliteit van de zorg in Nederland steeds verder te verbeteren. De focus ligt daarbij op het vergroten van de waarde voor de patiënt en het verlagen van de kosten. In Nederland lopen we hiermee voorop.

Ook internationaal blijven de inspanningen van de Santeon ziekenhuizen om de waarde voor de patiënt te verhogen, niet onopgemerkt. Santeon is genomineerd voor de internationale Value-Based Health Care Prize 2017. De nominatie is voor Santeon de erkenning dat we continu vernieuwend bezig zijn in de zorg die we leveren. Een voorbeeld hiervan is, dat patiënten bij ons deel uitmaken van de teams die zich bezig houden met het doorvoeren van verbeteringen in de zorg.

Ook het Nederlands Hart Netwerk, waar het Catharina Ziekenhuis in participeert is genomineerd. Het Nederlands Hart Netwerk is een samenwerkingsverband in de regio Brabant Zuid-Oost tussen zorgprofessionals uit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Vorig jaar won het Catharina Ziekenhuis samen met zorgverzekeraar CZ de Value-Based Healthcare Prize 2016. De twee organisaties kregen de prijs voor het unieke zorgcontract dat zij in november 2015 hebben gesloten. In dat contract is afgesproken dat kwalitatief goede zorg extra wordt beloond door de zorgverzekeraar.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden