Santeon wint VBHC Collaboration award 2015

Santeon, het samenwerkingsverband van zes topklinische opleidingsziekenhuizen waaronder het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, heeft met het project Zorg voor Uitkomst de VBHC Collaboration award gewonnen. Een prijs voor het meest bijzondere initiatief van samenwerking op het gebied van Value-Based Health Care. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Value-Based Health Care (VBHC) Event.

Binnen Zorg voor Uitkomst ontwikkelen de Santeon-ziekenhuizen zogenoemde uitkomstindicatoren. Uitkomstindicatoren maken de toegevoegde waarde, de resultaten van de zorg voor de patiënt duidelijk. Wat is bijvoorbeeld de overlevingskans, en hoe zit het met het risico op complicatie? Kwaliteit van leven van de patiënt staat centraal en de medisch specialisten zijn de drijvende kracht om tot inzicht en verbetering te komen.

Uniek is dat de Santeon ziekenhuizen op deze manier openheid geven over hun behandelingsmethoden en resultaten. De zes ziekenhuizen stellen de patiënt centraal, en dus is dit soort informatie belangrijker dan de meeste procesindicatoren, zoals wachttijden en doorlooptijden.

De Value Based Health Care methode is gericht op het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van de zorgkosten. In Zorg voor Uitkomst worden indicatorensets voor prostaat,- long,- darm- en borstkanker ontwikkeld, die voor patiënten de toegevoegde waarde van de zorg inzichtelijk maken.

Op vrijdag 17 april 2015 vindt de tweede editie van het symposium Zorg voor Uitkomst plaats. Dit jaar worden de uitkomstindicatoren van borst-, darm-, long- en prostaatkanker bekendgemaakt.

Meer informatie vindt u op www.zorgvooruitkomst.nl


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden