Start thuismonitoring COPD patiënten

Begin april starten we met thuismonitoring van patiënten met COPD. Zo kunnen we hen de juiste zorg op de juiste plaats bieden. Digitaal en in de thuisomgeving als het kan en fysiek op locatie als dat nodig is.

Patiënten geven via de app ‘Thuismeten’ van Luscii gegevens over hun gezondheid aan ons door. Denk hierbij onder andere aan benauwdheidsklachten, hoesten, lichamelijke gesteldheid en temperatuur. Medewerkers van het Medisch Callcentrum in het Maasstad ziekenhuis monitoren de patiënten op afstand. Zij controleren de waarden en hebben zo nodig contact met de patiënt en onze specialist die hoofdbehandelaar is. 

Het Catharina Ziekenhuis en de andere Santeon ziekenhuizen ontwikkelen met elkaar een landelijk digitaal thuismonitoringscentrum. Naast de thuismonitoring van patiënten met COPD, bieden we via dit gezamenlijke platform ook hybride zorg aan patiënten met corona en influenza. Op korte termijn breiden we dit uit naar patiënten met zwangerschapsdiabetes en andere aandoeningen. Op onze website leest u meer over dit initiatief: Santeon ziekenhuizen en zorgverzekeraars zetten gezamenlijk in op digitale zorg dichtbij de patiënt – Catharina Ziekenhuis.

Arnoud Aldenkamp, longarts bij het Catharina Ziekenhuis:
“We hebben samen met de zes andere Santeon-ziekenhuizen slimme protocollen gemaakt om patiënten met COPD vanuit hun vertrouwde omgeving te monitoren. De protocollen passen zich aan als een patiënt meer klachten krijgt. Ik ben er heel trots op dat we dit hebben gerealiseerd. Zo kunnen we de zorg voor onze patiënten nog slimmer en efficiënter organiseren. Patiënten kunnen we directer monitoren waardoor we eerder kunnen ingrijpen en zorg en consulten vinden alleen plaats wanneer nodig.”


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden