Thuismonitoring na een herseninfarct live

Na het succesvol invoeren van thuismonitoring voor corona/influenza, COPD, zwangerschapsdiabetes en hartfalen, zijn we vanaf december ook begonnen met het thuismonitoren van patiënten na een herseninfarct (CVA). De eerste patiënten zijn al gestart.

 

Via de app ‘Thuismeten’ geven CVA-patiënten gegevens over hun gezondheid aan ons door. Denk hierbij aan gegevens als vermoeidheid, lichamelijk functioneren, angst, somberheid en cognitief functioneren. Medewerkers van ons monitoringscentrum monitoren hen op afstand. Zij controleren de meetwaarden en hebben zo nodig contact met de patiënt en onze specialist die hoofdbehandelaar is.

Meer zorg op maat
Annemiek van de Kerkhof, physician assistant Neurologie: “Met deze app krijgen patiënten die een herseninfarct hebben doorgemaakt gedoseerd informatie en antwoorden op vragen die tussentijds ontstaan. Hiermee is sprake van eerder contact en een meer efficiënte informatievoorziening, afgestemd op de wensen van de patiënt zelf. Zo creëren wij meer zorg op maat.”

Zorg bij jou
De zeven Santeon ziekenhuizen, waaronder het Catharina Ziekenhuis, hebben gezamenlijk transformatiegelden ontvangen om de inzet van hybride zorg op te schalen en te versnellen. Dat doen zij onder de naam Zorg bij jou.

Meer weten of vragen over thuismonitoring?
Neem dan contact op met Eva Deckers, programmanager Digitalisering – Zorg bij jou via eva.deckers@catharinaziekenhuis.nl.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden