Topklinische erkenning voor HIV-behandelcentrum Catharina Ziekenhuis

Het HIV-behandelcentrum van het Catharina Ziekenhuis heeft een landelijke erkenning gekregen op het gebied van topklinische zorg. Dat betekent dat er sprake is van uitstekende patiëntzorg, voldoende opleidingsmogelijkheden en wetenschappelijk onderzoek. “Voor patiënten betekent het concreet dat ons ziekenhuis hoort bij de ziekenhuizen in Nederland die op deze gebieden de beste zorg leveren,” aldus Suzanne de Munnik, verpleegkundig specialist van het HIV-behandelcentrum.

HIV-Behandelcentrum

Het HIV-behandelcentrum behoort met 800 patiënten tot één van de grootste van Nederland. Suzanne de Munnik vindt de erkenning een beloning van het harde werk aan de HIV-zorg in het ziekenhuis sinds 2002: “Ons centrum stelt hoge eisen aan de zorg voor mensen met HIV. We zijn laagdrempelig bereikbaar. En door het opzetten van eigen wetenschappelijk onderzoek wordt continu gezocht naar vernieuwingen in de zorg.” Zo wordt op basis van de resultaten van het promotieonderzoek van De Munnik gestart met een innovatietraject gericht op kwaliteit van leven van mensen met HIV.

Suzanne de Munnik – verpleegkundig specialist HIV-behandelcentrum.

Heidi Ammerlaan, als infectioloog betrokken bij het HIV-behandelcentrum: “Naast een uitstekende samenwerking binnen ons HIV-team en met de betrokken collega’s in het multidisciplinair overleg, hebben we ook de mogelijkheid om internisten in opleiding te betrekken bij onze HIV-zorg. Hierdoor blijven we zelf ook kritisch op onze verleende zorg.”

Meer topklinische zorg

Ook het Catharina Kanker Instituut, het Obesitascentrum en de afdelingen Vaatchirurgie, Gynaecologie (endometriose), Neurologie, Maag-, darm- en leverziekten, Urologie en Gynaecologische oncologie van het Catharina Ziekenhuis zijn opgenomen in het Topklinisch Zorgregister.

© 2023 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden