Voorzieningen

Als u als patiënt in het Catharina Ziekenhuis verblijft, bieden we u diverse voorzieningen en services.

Eten en drinken voor de patiënt

Een goede voeding kan bijdragen aan een snellere genezing. Wij besteden daarom veel zorg aan de maaltijden. Wanneer u als patiënt bent opgenomen, krijgt u drie keer per dag een maaltijd. Voor de warme avondmaaltijd kunt u kiezen uit een menu: u krijgt een bestelkaart, waarop u aangeeft wat u wilt eten. Naast de ochtend en middagmaaltijd komen de voedingsassistenten tussendoor ook drie keer per dag met de broodserveerwagen aan bed. Tijdens deze vaste momenten biedt de voedingsassistent u koffie, thee of andere dranken aan. De voedingsassistenten letten scherp op diëten, allergieën, vegetarisch eten of aangepast eten vanwege uw religie.


Video broodserveerwagen in het Catharina Ziekenhuis

Bezoekersrestaurant

De openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur.
In de weekenden en op feestdagen zijn we geopend van 12.00 – 20.00 uur.


Bezoek ons restaurant in de centrale hal van het Catharina Ziekenhuis

Espressobar

De Espressobar is geopend voor afhaal van maandag tot en met zaterdag van 06.30 tot 20.30 uur. Op zondag is de Espressobar open van 08.30 tot 20.30 uur.


Tijd over? Bezoek de Espressobar in het Catharina Ziekenhuis

Let op, vanaf 1 januari alleen pinnen

In verband met de veiligheid en uit oogpunt van hygiëne en efficiency kunt u in ons ziekenhuis met ingang van 1 januari 2023 alleen nog met pin betalen. Vergeet bij een afspraak of bezoek aan ons ziekenhuis niet uw bankpas mee te nemen. Bedankt voor uw begrip.

 Shop ’n go

De shop ’n go is het verlengstuk van de espressobar. Het assortiment is uitgebreider dan aan de bar. Van een ruim assortiment aan sandwiches, salades, vers fruit, verse snoepgroenten, cadeaumandjes met fruit en andere lekkernijen. Geen tijd, maar wel zin? Goed nieuws! Het hele aanbod is ook ’to go’. Handig voor onderweg.


Op zoek naar een cadeautje? Bezoek de Shop ’n go in het Catharina Ziekenhuis

Patiëntenregistratie

In de centrale hal vindt u de Patiëntenregistratie. Bij deze balie kunt u uw persoonlijke gegevens laten wijzigen. Patiëntenregistratie is op werkdagen geopend tussen 08.00 en 17.00 uur. Neemt u altijd een geldig legitimatiebewijs mee (bij voorkeur uw paspoort/ID-kaart).

Catharina Apotheek

Na uw bezoek aan de polikliniek of na een ziekenhuisopname kunt u direct bij de Catharina Apotheek terecht voor uw medicijnen op recept. De apotheek beschikt over een ruim assortiment geneesmiddelen, waardoor we veel specialistische medicijnen direct kunnen leveren. Ook kunt u in de Catharina Apotheek terecht voor zelfzorgmiddelen zoals neusspray, vitaminepillen of paracetamol.


Direct uw voorgeschreven medicijnen ophalen in de Catharina Apotheek in de centrale hal

Internet, telefonie, radio en televisie

Er zijn in het Catharina Ziekenhuis diverse voorzieningen om gebruik te maken van internet, telefonie, radio en televisie:

Internet
In het Catharina Ziekenhuis is het mogelijk om gebruik te maken van draadloos internet via onze WiFi-verbinding ‘Catharina-guest’. Daarvoor gebruikt u uw eigen laptop, smartphone of tablet. Op de meeste verpleegafdelingen kunt u ook gratis gebruikmaken van het draadloos internet.

Telefonie
Op de verpleegkamers is geen telefoon aanwezig. Patiënten kunnen bellen en gebeld worden met/op hun eigen mobiele telefoon. Heeft u geen mobiele telefoon? Vraag dan aan de verpleegkundige naar de mogelijkheden. Op de meeste plaatsen in het Catharina Ziekenhuis is mobiel bellen toegestaan. Alleen in de rode zones is het verboden en dient u uw telefoon helemaal uit te schakelen.

Televisie
Als u in het Catharina Ziekenhuis ligt kunt u gratis gebruik maken van radio en televisie. Het Catharina Ziekenhuis is niet aansprakelijk voor vermissing, diefstal of beschadiging van apparatuur zoals laptops, mobiele telefoons en dergelijke. Het is niet toegestaan om privé radio’s of televisies op de kamer te zetten.

Kapper, pedicure en schoonheidsspecialist

Wilt u graag een bezoek brengen aan de kapper? Dat kan bij ons in het ziekenhuis. U vindt de kapsalon in de centrale hal. U kunt het beste vooraf een afspraak maken door te bellen naar: 040 – 239 86 63. Via dit nummer kunt u ook een afspraak maken met een pedicure, die voor behandeling naar uw afdeling komt.
Met de schoonheidsspecialiste kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 040 – 239 86 65. Alle behandelingen dienen contant of met pin betaald te worden.


Kapsalon Anita in het Catharina Ziekenhuis

Leeswinkel AKO

Even ontspannen in de AKO. Met meer dan 1000 boeken en 500 verschillende tijdschriften heeft deze boekhandel een breed assortiment, ook biedt zij wenskaarten, cadeaukaarten, ballonnen en schrijfwaren aan. U vindt de AKO leeswinkel in de centrale hal, naast de patiëntenregistratie en tegenover de Catharina apotheek.

Openingstijden:  Maandag tot en met vrijdag  10.00uur  –  18.00uur.
Zaterdag en zondag gesloten.


Boekhandel AKO in het Catharina Ziekenhuis

Bloemenwinkel gesloten.

In de centrale hal vindt u momenteel geen mogelijkheid om een bloemetje te kopen.

Cadeauwinkel Kadoplezier

In de centrale hal vindt u cadeauwinkel Kadoplezier. Deze winkel beschikt over een grote diversiteit aan producten, zoals spellen, cadeaus voor baby’s, hoeden, sjaals, fotolijsten en interieur artikelen. Voor elke gelegenheid vindt u hier een cadeau! Kadoplezier is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 19.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot met 16.00 uur. In de weekenden is Kadoplezier gesloten. 


Kadowinkel KadoPlezier

Lingeriespecialist Livera

Nachtkleding of ondergoed nodig? Lingeriespecialist Livera, gevestigd in de centrale hal, heeft nachtmode voor vrouwen en mannen en lingerie in het assortiment.


Lingeriespecialist Livera in het Catharina Ziekenhuis

Hulpmiddelenplein Livit, Medicura, Bosman

Wilt u ook de juiste hulpmiddelen direct vanuit het ziekenhuis mee naar huis nemen of alvast bestellen? U bent van harte welkom bij Hulpmiddelenplein Livit, Medicura, Bosman in de centrale hal. Naast rolstoelen en krukken is het mogelijk hier orthopedische hulpmiddelen zoals schoenen, braces, protheses, redressiehelmen, steunzolen en kousen aan te laten meten en te bestellen. Maar ook voor hulpmiddelen met betrekking tot diabetes, incontinentie, wondverzorging, stomazorg en urologie kunt u hier terecht. Het Hulpmiddelenplein is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. U vindt deze winkel in de centrale hal.


Hulpmiddelenplein Livit, Medicura en Bosman in het Catharina Ziekenhuis

Kapel en gebedsruimte

De kapel en gebedsruimte op de tweede etage is dag en nacht open voor iedereen die behoefte heeft aan een moment van stilte. Het maakt niet uit welke geloofsovertuiging u heeft. U kunt terecht bij Maria om een kaarsje op te steken of iets op te schrijven in het intentieboek. Moslims vinden er een gebedsruimte en wasruimte voor de rituele wassing.

Kaartje sturen

Mensen kunnen u een kaartje sturen via onze kaartenservice.

Rolstoel

Rolstoelen staan buiten, onder de luifel bij de hoofdingang en ook binnen in de hal naast de welkomstbalie. U (of uw begeleider) kunt deze binnen het ziekenhuis gebruiken voor een borg van € 1,-. Na terugplaatsing kunt u de euro weer terugnemen.

Catharina Ziekenhuis = rookvrij

Vanaf 1 november 2019 is het Catharina Ziekenhuis volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, ons hele terrein is rookvrij. Wij willen de gezondheid van onze patiënten en medewerkers verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers niet in aanraking hoeven te komen met roken. Ook ondersteunen we medewerkers en patiënten bij het stoppen met roken.

© 2023 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden