Wijzigingen in ZorgDomein

Wijziging verwijzing mammapathologie

Om beter tegemoet te komen aan de wensen van de huisarts, is sinds 21 april jl. de werkwijze voor de patiënten mammapathologie veranderd. Vorig jaar hebben we de toegang veranderd, zodat alle patiënten in eerste instantie gezien werden bij Radiologie en daarna indien nodig in het Borstkankercentrum. We hebben echter gemerkt dat de directe verwijzing naar het Borstkankercentrum gemist werd door de verwijzer. Daarom vindt u ook deze rechtstreekse verwijzing weer terug in ZorgDomein. Dit is alleen voor de patiënten waarbij geen radiologisch onderzoek nodig is. Zoals bij een specifieke vraag over familiaire belasting of als beeldvormend onderzoek gedaan is zes maanden voorafgaand aan de afspraak. Patiënten krijgen dus ook geen beeldvormend onderzoek op dezelfde dag. Het protocol is op ZorgDomein te vinden:

Medisch specialistische zorg > Heelkunde > Mammapathologie onder de titel ‘Mammapathologie (zonder radiologie)’

Wijziging module ‘Bijlagen’

Bij een verwijzing in ZorgDomein kan een bijlage meegestuurd worden. Het is ook mogelijk om een nazending bij een verwijzing te doen.

Wijziging specialisme Neurologie

Er is geen apart protocol meer voor Hoofdpijn onder het specialisme Neurologie. U kunt deze patiënten verwijzen via één van de andere protocollen onder het zorgaanbod voor Hoofdpijn.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden