Contourherstellende operaties

Als u erg veel bent afgevallen, kan het zijn dat u op verschillende plaatsen last heeft van overtollig weefsel. Omdat de huid zijn elasticiteit heeft verloren, blijven ook na sporten, massage of vetafzuiging bepaalde probleemzones over. Naast mechanische hinder en smetplekken kan het nieuwe verschijningsbeeld ook psychisch ongemak veroorzaken. Één of meerdere operaties kunnen uw klachten verminderen.

 

Voor de algemene verbetering van de lichaamscontour, zijn vaak meerdere operaties nodig. Het is mogelijk alle lichaamsdelen los van elkaar, of ook soms gecombineerd te opereren. Met een ‘abdominoplastiek’ wordt alleen uw buik strakker gemaakt. Bij een ‘onderste bodylift’ is het mogelijk om naast uw buik ook het weefsel van de billen, rug, flanken en de buitenzijde van de bovenbenen te liften. De binnenkant van de bovenbenen kunnen met een ‘medial thighlift’ worden gelift. De borsten en armen kunnen los van elkaar worden gelift. Het is ook mogelijk om deze ingrepen bij de “bovenste bodylift” met elkaar te combineren. Een ‘total bodylift’ in één keer is vanwege de operatieduur en de operatierisico’s niet aan te raden.

Het eindresultaat is afhankelijk van meerdere factoren: uw uitgangsgewicht, uw algemene gezondheid, de staat van uw huid, uw wondgenezing, mogelijke complicaties, uw littekenvorming en het opvolgen van leefregels na de operatie. Ook aankomen of afvallen na de operatie heeft invloed op het uiteindelijke resultaat. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van een contourherstellende operatie, moet u aan verschillende criteria voldoen. Deze worden opgesteld door het College van Zorgverzekeringen.

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden