Liposculpture: correctie van de contouren van het lichaam

Liposculpture is een techniek die toegepast wordt om contourverbetering te bereiken van lichaamsdelen waar zich plaatselijk een abnormale vetophoping bevindt.

Abnormale vetophoping is een afwijking waarbij een te groot aantal vetcellen op een bepaalde plaats aanwezig is. Dit is iets anders dan de aandoening waarbij álle vetcellen in het lijf te groot zijn (gegeneraliseerde adipositas). Alleen plaatselijke abnormale vetstapelingen kunnen met liposculpture behandeld worden.

Operatie

Vlak voor de operatie kan het zijn dat de plastisch chirurg op uw lichaam een tekening maakt (het operatieplan). Deze tekening geeft aan hoe de operatie gaat verlopen. De duur van de ingreep is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Via een kleine snede wordt een buisje in het te sculpturen gebied gebracht. Via dit buisje wordt een vloeistof geïnjecteerd om de vetcellen als het ware op te lossen. Nadat deze vloeistof is ingetrokken, kan via dezelfde snede een zuigbuisje ingebracht worden waarmee de vloeistof en het daarin opgeloste vetweefsel wordt weggezogen. Soms wordt een drain (slangetje) achtergelaten om overtollig bloed en vocht af te voeren. Aan het einde van de operatie krijgt u strakke liposculpture-kleding aan zodat de huid goed op de nieuwgevormde onderlaag kan vastgroeien.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden