Reconstructie van het onderooglid

Na de behandeling met Mohs micrografische chirurgie voor een basaalcarcinoom van het onderooglid, volgt een operatie om uw onderooglid te herstellen.

Op de plek waar het carcinoom is weggehaald, is een defect in uw ooglid ontstaan. Dit gaan we herstellen. Welke techniek we daarvoor gebruiken, hangt af van de grootte van het defect bij uw oog. Bij kleine defecten kan het ooglid direct hersteld worden op de dag van de Mohs chirurgie door de oogarts. Soms is het daarbij nodig wat extra ruimte in de ooghoek te creëren. Hierdoor kunt u een wat rondere ooghoek krijgen dan voor de ingreep.

Bij grotere defecten wordt onder narcose een volledige reconstructie van uw ooglid verricht. Dit wil zeggen dat we een deel van de binnenkant van uw bovenooglid gebruiken om weer stevigheid in het onderooglid te verkrijgen. Daarna wordt de huid hersteld. Hiervoor maken we gebruik van een reepje huid van het andere bovenooglid. Deze procedure heet de ‘Hughes procedure’. De operatie vindt plaats onder narcose en duurt anderhalf uur.

Ontmoet onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden