Schaamlipverkleining

Bij een schaamlipverkleining (labiareductie) wordt een stuk van het uitstekende deel van de schaamlippen verwijderd. Als het kapje over de clitoris te ver uitsteekt, kan dit ook worden verkleind.

Veel vrouwen zijn ontevreden over de grootte van de binnenste schaamlippen (labia minora). Wanneer deze ver buiten de grote schaamlippen uitsteken, kan dat soms een pijnlijk of ongemakkelijk gevoel veroorzaken. Bij een schaamlipverkleining (labiareductie) wordt het uitstekende deel van de schaamlippen verwijderd. Tijdens de operatie ligt u in beensteunen. Er wordt op de schaamlippen getekend welk deel er precies weggehaald zal worden. Daarna wordt u verdoofd. Nadat de plastisch chirurg het te verwijderen deel heeft weggesneden, worden enkele bloedvaatjes dichtgeschroeid. Hierna zal de huid weer gesloten worden met oplosbare hechtingen. 

De operatie vindt meestal plaats onder plaatselijke of algehele narcose. De plastisch chirurg bespreekt van tevoren met u welke vorm van verdoving voor u het meest geschikt is of door u wordt gewenst.

 


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden