Trombolyse/IVT

Bij een trombolyse, of intraveneuze trombolyse (IVT), wordt een geneesmiddel via een infuus toegediend om het stolsel op te lossen.

Bij een deel van de patiënten kan het bloedpropje dat een infarct veroorzaakt, worden opgelost door een sterke bloedverdunner. Dit gaat dan via een infuus, een slangetje via een ader in de arm.

Deze behandeling kan tot 4,5 uur na een herseninfarct worden toegepast. Dan kunnen hersencellen zich nog herstellen. Na 4,5 uur wegen de voordelen niet meer op tegen de nadelen:

  • de kans op herstel wordt steeds kleiner en;
  • de kans op complicaties (zoals ernstige bloedingen) wordt steeds groter

Kwaliteitsinformatie

Wij vinden het belangrijk om u meer inzicht te geven in de kwaliteit van onze zorg. Dit kan u als (toekomstig) patiënt helpen bij het kiezen van de beste behandeling of het beste ziekenhuis. Daarom hebben wij een infographic ontwikkelt met kwaliteitsinformatie over de behandelingen bij een herseninfarct. In de infographic vindt u cijfers over patiënttevredenheid, het aantal behandelingen, complicaties na een operatie en wacht- en toegangstijden. De informatie wordt in Nederland nauwkeurig geregistreerd door externe instanties waaronder de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut. Bekijk de infographic over behandelingen bij een herseninfarct!


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden