‘Borstkankerzorg van hoge kwaliteit in het Catharina Ziekenhuis’

Een onderzoeksteam van Eusoma, de Europese organisatie van borstkankerspecialisten, heeft deze week het Borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis positief beoordeeld. Het team moest vaststellen of het Borstkankercentrum nog altijd voldoet aan hun strenge kwaliteitseisen. De eerste erkenning uit 2014 verloopt binnenkort en dus vond er een nieuwe, uitgebreide inspectie plaats.

Een diepgaand documentenonderzoek, het bijwonen van een multidisciplinair overleg – waar alle vrouwen met borstkanker door alle betrokken specialismen worden besproken – en een rondgang over de verschillende afdelingen maakten onderdeel uit van de inspectie.

Na afloop was het onderzoeksteam onder de indruk van de geboden zorg in het Catharina Ziekenhuis. “We hebben na ons onderzoek allemaal het gevoel dat een patiënt hier heel goed behandeld en verzorgd wordt”, aldus de Britse borstkankerchirurg en onderzoeker Robert Mansel uit Engeland na afloop. Het Borstkankercentrum slaagde dan ook met vlag en wimpel voor deze inspectie.

 

‘Borstkankerzorg van hoge kwaliteit in het Catharina Ziekenhuis’


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden