Catharina Ziekenhuis acht weken lang te zien bij ‘Spoedeisende Hulp 24/7’

Het Catharina Ziekenhuis is vanaf 15 april elke maandagavond te zien in het RTL5-programma Spoedeisende Hulp 24/7. Drie maanden lang zijn zorgverleners en patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis gevolgd. Hun verhalen en ervaringen staan centraal om zo een volledig beeld te geven van wat er allemaal gebeurt achter de deuren van de SEH.

Op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis weet je nooit hoeveel patiënten er komen, hoe laat dat gaat gebeuren en met welke gezondheidsproblemen ze binnenkomen. Werken op de SEH vraagt daarom om veel kwaliteiten zoals stressbestendigheid, flexibiliteit, brede kennis en kunde, oor en oog voor de patiënt en goed kunnen samenwerken.

In de serie Spoedeisende hulp 24/7 volgen de televisiemakers artsen en verpleegkundigen in drie gerenommeerde Nederlandse ziekenhuizen: Het Catharina Ziekenhuis, het Meander Medisch Centrum en het HagaZiekenhuis. De serie legt vast met welke onuitputtelijke passie voor hun werk de medewerkers in het ziekenhuis zorgen voor hun patiënten. We zien ze aan het werk tijdens de meest intieme, mooie en spannende momenten op de Spoedeisende Hulp.

Boeiend en dynamisch werk

Kijkers zien hoe botbreuken, snij- en steekwonden, astmatische aanvallen en ernstig zieke mensen met bijvoorbeeld hartproblemen worden behandeld. Daarnaast zien we in Spoedeisende Hulp 24/7 ook welke impact het werk op de zorgverlener heeft. Het Catharina Ziekenhuis wil met deelname aan dit programma een transparant beeld geven van de dagelijkse hoogwaardige zorg in het ziekenhuis en laten zien hoe boeiend, dynamisch en waardevol het werk op een spoedeisende hulp is.

“Onverwachte, levensbedreigende dingen blijven gebeuren. Een ongeluk of een hartstilstand, daar zal ik nooit invloed op hebben. Op de afloop heb ik dat wel”, zegt Nathalie Ververs, een van de SEH-artsen die gevolgd wordt door de camera’s. “Dat is zo dankbaar en mooi. Dat én de dynamiek van ons werk op de SEH wil ik laten zien. Zo hoop ik mensen enthousiast te maken voor dit mooie vak. En dan kunnen we in acht afleveringen niet eens alles laten zien.”  

De privacy van patiënten, hun naasten en onze zorgverleners staat altijd voorop, ook tijdens deze filmopnames. Daarom zijn alle mensen die zijn gefilmd vooraf gevraagd of ze mee wilden werken aan het programma. Als iemand tijdens of na de opnames zich niet comfortabel voelde bij het programma, zijn de beelden vernietigd.

Spoedeisende Hulp 24/7 is vanaf maandag 15 april 8 weken te zien bij RTL5. Afleveringen beginnen om 20.30 uur en duren 90 minuten.

 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden