Catharina Ziekenhuis ook komende vijf jaar topklinisch ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis mag zich ook de komende vijf jaar weer een topklinisch ziekenhuis noemen. De visitatiecommissie van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) heeft begin deze maand het advies van visitatiecommissie goedgekeurd. De visitatiecommissie sprak lovende woorden uit en gaf het Catharina Ziekenhuis waardevolle adviezen.

Uit het juryrapport: ‘Samen kom je tot een beter resultaat’, is een slogan die passend is voor het Catharina Ziekenhuis. Het ons Catharina gevoel is zeer sterk aanwezig en overal voelbaar. Met lef en volledige inzet wordt gewerkt aan verbetering van de zorg. ‘Gedreven door het leven’, zo treedt het ziekenhuis naar buiten. De gedrevenheid van de medewerkers is de kurk waar de topklinische ambitie op drijft. Het is bijna jaloersmakend om te zien dat het ziekenhuis erin slaagt om de beste mensen aan te trekken en deze zo te positioneren dat daarmee de borging ontstaat voor waardegedreven zorg.

Bezoek

De visitatiecommissie komt eens in de vijf jaar op bezoek en beoordeelt dan alle criteria waaraan een STZ-ziekenhuis aan moet voldoen. Tijdens het bezoek op 21 september 2023 spraken de commissieleden onder meer met medisch specialisten, verpleegkundigen, managers en de Raad van Bestuur. Daarnaast hadden ze een ontmoeting met jonge professionals die in ons ziekenhuis worden opgeleid. Als afsluiting bezochten ze het Hart- en Vaatcentrum.

De commissie was met name zeer onder de indruk van het topklinische karakter van ons ziekenhuis en de passie van onze medewerkers. Complimenten waren er onder andere ook voor het opleidingsaanbod dat goed op orde is, het uitgebreide wetenschappelijke werk dat verricht wordt en de vele innovaties waaronder artificial intelligence, digitalisering en zinnige zorg.

Speciaal voor de visitatiecommissie is onderstaande video gemaakt die de inzet voor topklinische zorg samenvat en een eerbetoon is aan alle collega’s die dagelijks werken aan de beste zorg voor onze patiënten.

Video is geblokkeerd.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden