Catharina Ziekenhuis stuurt medische hulpmiddelen naar Oekraïne

Het Catharina Ziekenhuis heeft vandaag een eerste zending medische hulpmiddelen gestuurd naar de Oekraïne. De medische hulpmiddelen gaan rechtstreeks naar de ziekenhuizen in Oekraïne. Specialisten en verpleegkundigen daar kampen namelijk met veel tekorten door de Russische invasie.

“De oorlog in Oekraïne druist in tegen alle mensenrechten. Met afschuw zien we hoe het handelen van machtshebbers indruist tegen alle morele waarden die we anno 2022 kennen. Als Catharina Ziekenhuis veroordelen we de oorlog in Oekraïne en willen we wat doen en daarom hebben we gekeken wat wij op voorraad hebben en wat we kunnen missen”, aldus het ziekenhuis.

Enorm leed verzachten

Een eerste zending is vandaag richting Oekraïne vertrokken met medicijnen, verbandmateriaal, spuiten, naalden, infuusvloeistof en bedden. Het ziekenhuis heeft hiervoor contact gelegd met een stichting die een directe lijn heeft met de ziekenhuizen in het land. “De nood is er zeer hoog en er is veel vraag naar medicijnen en medische hulpmiddelen. We vinden het ontzettend belangrijk om op deze manier een kleine bijdrage te leveren om het enorme leed te verzachten”, aldus het ziekenhuis.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden