Collega Jeroen Aarts uitgeroepen tot PA van het jaar 2022!

Er werkt een winnaar op onze IC! Collega Jeroen Aarts is vandaag door zijn beroepsvereniging uitgeroepen tot physician assistant (PA) van het jaar. Hij kreeg zijn prijs vanmorgen aan het einde van  zijn nachtdienst, direct na de vroege-overdracht uit handen van directeur Milena Babović van beroepsvereniging NAPA. Jeroen Aarts: “Mooi om PA van het jaar te zijn, maar ik vind het lastig om alleen met de eer te gaan strijken. We zijn een team en zonder team ben ik ook niks.”

De carrière van Jeroen in het ziekenhuis is een schoolvoorbeeld van een leven lang leren. Hij begon in 2004 als verpleegkundige op de Intensive Care in het Catharina Ziekenhuis en werkte zich door de jaren heen op tot Verpleegkundig Specialist. In 2019 rondde hij zijn master tot physician assistant af aan de HAN University of Applied Sciences in Nijmegen. Zijn collega’s omschrijven Jeroen als een zeer veelzijdige, deskundige,kritische, collegiale, innovatieve en onderwijsgerichte medewerker.

Meer aandacht voor de beroepsgroep

Als PA maakt hij zich sterk om zijn beroepsgroep meer op de kaart te zetten. Hij werkte landelijk aan een document waarin afspraken zijn gemaakt tussen de vakgroep PA IC en de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Daarnaast participeert hij in wetenschappelijk onderzoek naar de inzet van de PA binnen de IC setting. Binnen het ziekenhuis is hij bestuurslid van de Vereniging voor Verpleegkundig Specialist en Physician Assistant, kortweg VeSPA.

Jeroen Aarts is uitgeroepen tot pa van het jaar 2022. Hij toont – na zijn nachtdienst – trots zijn oorkonde en beeldje!

Wat doet een PA?

Als physician assistant (PA) neem je zelfstandig, volgens geldende richtlijnen en protocollen, medische en medisch-ondersteunende taken van de medisch specialist over. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, diagnoses stellen, behandelen en begeleiden. De werkzaamheden van een PA lopen uiteen van eenvoudige basiszorg tot medisch-specialistische zorg, inclusief het uitvoeren van een aantal voorbehouden handelingen en het indiceren en voorschrijven van medicatie.

Naast het leveren van medische zorg, zet de PA zich in om de kwaliteit en effectiviteit van zorg te verhogen. Ook het initiëren, uitvoeren en publiceren van medisch-wetenschappelijk onderzoek, medische richtlijnontwikkeling en innoveren in de zorg behoren tot het werkveld van de PA.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden