Coronapatiënt bedankt zijn zorghelden!

Een bijzonder bezoek gisteren vóór het ziekenhuis. Coronapatiënt Frank de Bie kwam zijn verpleegkundigen persoonlijk bedanken. Bijna zes weken lag De Bie op de IC en de Longafdeling. Daarna revalideerde hij in Blixembosch. “De tijd die ze aan je besteden, ik zou het niet kunnen. Ik heb dat geduld niet.”

Frank de Bie (op de rug) spreekt zijn zorghelden toe.

De Bie vertelde zijn ‘corona-verhaal’ onlangs aan de krant. Over het feit dat hij weleens terugdacht aan de actie van 17 maart vorig jaar, toen Nederlanders om acht uur ’s avonds stonden te applaudisseren voor de zorg. “We zouden weer zoiets moeten doen,” vertelde hij de journalist.

Frank de Bie en zijn werkgever van Schunk Xycarb Technology in Helmond te midden van verpleegkundigen van de IC en de afdeling Longgeneeskunde.

Die oproep kwam ook bij zijn werkgever Schunk Xycarb Technology in Helmond terecht; en dat bedrijf pakte meteen door. Er werden bloemen en hartige broodjes geregeld, die Frank gisteren aan zijn ‘zorghelden’ mocht overhandigen. Het werd een waardevol moment. “Het is zo belangrijk wat jullie doen. Die inzet moet gewaardeerd worden,” zegt De Bie bij de overhandiging.

Rozen, worstenbroodjes en kaasbroodjes voor de verpleegkundigen van de IC en de afdeling Longgeneeskunde.

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden