“Darmkanker, daar praten we niet zo graag over…”

Maart = darmkankermaand. Per jaar krijgen 15.000 Nederlanders de diagnose darmkanker. In 2013 was de toen 32-jarige Maartje Claassen-Eradus er één van. Haar leven veranderde van de ene op de andere dag in ‘een rollercoaster met steeds weer een extra looping’. Maartje bleek namelijk ook nog zwanger van een tweeling…

Maartje werd in ons ziekenhuis geopereerd en enkele maanden later kwam haar tweeling gezond ter wereld. “Een verhaal met een fantastische afloop…”, zoals ze het zelf omschrijft.

Toch is er nog een ander verhaal dat zij wil vertellen. Het verhaal over de gevolgen van de diagnose en de operatie op haar leven. Over de veranderingen in haar lichaam.  Ze schreef een openhartige blog over die gevolgen. “Darmkanker, we praten er niet zo graag over. Laten we er in ieder geval even bij stil staan en bewust zijn.”

Lees hier de blog van Maartje.

Complexe darmkanker

Het Catharina Ziekenhuis is gespecialiseerd in vroege opsporing en behandeling van (complexe) darmkanker. In Nederland fungeert het ziekenhuis als een centre of excellence en last resort op het gebied van onder meer dikkedarmkanker en endeldarmkanker. Voor complexe vormen van die tumorsoorten is het ziekenhuis een landelijk verwijscentrum.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden