Informatie bijeenkomst obesitas

- Congreszaal (Route 149)

Obesitas is een ziekte. Door genetische aanleg voor overgewicht en door omgevingsfactoren kan deze ziekte bij mensen voor te veel gewichtstoename zorgen. Patiënten hebben dan een grotere kans op andere ziektes zoals diabetes, hoge bloeddruk, kanker en depressie. Een gezonde leefstijl met een goed eetpatroon, voldoende slaap, afleiding en beweging helpt om het gewicht laag te houden of te brengen. Maar wanneer dit niet zelf meer lukt en de obesitas verergert, dan kan een behandeling de volgende stap zijn.

Meest bekend is een operatie, de zogenoemde bariatrische procedure, waarbij een maagverkleining, een omleiding en veranderingen in darmhormonen zorgen voor een langdurig effect. Sinds kort worden ook bepaalde medicijnen, zoals Saxenda, vergoed als aanvullende behandeling.

Wanneer

Het obesitasteam van het Catharina Ziekenhuis houdt op dinsdag 12 juli een speciale informatieavond over obesitas en over de mogelijke behandelingen voor patiënten met ernstig overgewicht. Die avond begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00uur en wordt gehouden in de congreszaal van het ziekenhuis.

Wat

Tijdens de avond krijgen geïnteresseerden uitleg over wat obesitas is en wat leefstijl-begeleiding inhoudt. Een chirurg legt uit wat er komt kijken bij een operatie en er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe medicijnen, die sinds enige tijd beschikbaar zijn om patiënten met obesitas te helpen op een gezond gewicht te komen.

Tijdens de avond is er genoeg tijd voor vragen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Voor wie

Toekomstige patienten zonder verwijs brief Huisarts die meer willen weten over de behandel mogelijkheden mbt obesitas

Contact

Meer weten? Neem contact op met obesitasverpleegkundige Marieke Aarts via 040-2399850 

 

Inschrijven

Helaas, de inschrijfperiode voor dit evenement is verlopen.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden