‘Hier wordt de zorg beter van’

Kanker (oncologie) is een van de twee landelijke specialisaties van het Catharina Ziekenhuis. De polikliniek, dagbehandeling en de afdeling Radiotherapie zijn op één plek in het ziekenhuis samengebracht. De samenwerkende specialismen zoals chirurgie, gynaecologie, urologie, neurologie, dermatologie, longziekten en inwendige geneeskunde houden er hun oncologiespreekuur.

Geert-Jan Creemers, specialistmanager Oncologie en internist-oncoloog, kan in heldere bewoordingen uitleggen wat de meerwaarde van het Catharina Kanker Instituut is. “Bijzonder aan het Catharina Kanker Instituut is dat alles en iedereen dicht bij elkaar zit: naast de poliklinische faciliteiten is hier de afdeling Radiotherapie en de dagbehandeling, wat de samenwerking en communicatie tussen de specialismen erg bevordert”, aldus Creemers. “De patient staat hier centraal, alles rondom kanker, behalve de operatie, die uiteraard in ons OK-complex plaatsvindt, gebeurt dus op één plek. We horen terug van patienten dat zij dit waarderen en dat het personeel alles in het werk stelt om het hen zo makkelijk mogelijk te maken en de afspraken zo goed mogelijk te combineren.”

Drempel laag

Niet alleen patienten hebben baat bij deze goede samenwerking. Zelf ervaart Creemers het werken in het Catharina Kanker Instituut ook als prettig. “Professioneel is het fijn samenwerken met de verschillende specialismen. Een tot twee keer per dag bespreken we patienten in het MDO (multidisciplinair overleg) met alle betrokken specialisten en overige zorgverleners. Door dat vele contact is de drempel om bij elkaar binnen te lopen vervolgens erg laag. Daar wordt de zorg alleen maar beter van.”


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden