Infopunt Leven met kanker

Goede zorg voor mensen die kanker hebben (gehad), betekent meer dan alleen een medische behandeling. In samenwerking met De Eik, Centrum voor leven met en na kanker bieden wij in het Catharina Kanker Instituut een plek waar zij en hun naasten terecht kunnen voor alle vragen op het gebied van ondersteunende zorg: het Infopunt Leven met kanker.

Leven met kanker

De gevolgen van kanker voor het dagelijkse leven, sociale relaties en werk zijn groot. Een groot deel van de mensen met kanker heeft klachten van de ziekte en de behandelingen. Veel voorkomende klachten zijn:

  • vermoeidheid;
  • depressieve klachten;
  • problemen met geheugen of concentratie (vaak als gevolg van de chemotherapie);
  • problemen met werk of het afsluiten van een hypotheek of levensverzekering;
  • angst voor terugkeer van de kanker.

Infopunt Leven met kanker

Het Catharina Kanker Instituut biedt in samenwerking met De Eik een plek waar kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen voor alle vragen op het gebied van ondersteunende zorg. Deze ondersteunende zorg kan helpen om klachten te verminderen of met de ziekte om te gaan. De aanwezige vrijwilligers gaan graag het gesprek aan. Hij of zij kan helpen om de informatie of activiteiten te vinden die kunnen ondersteunen bij het omgaan met de ziekte.

Voorbeelden van ondersteunende zorg zijn:

  • emotionele steun;
  • ontspanningsmogelijkheden;
  • informatie over bewegen, voeding, werk en/of relaties;
  • contact met lotgenoten.

Bij het infopunt Leven met kanker kunt u terecht voor alle vragen op het gebied van ondersteunende zorg bij leven met kanker. Het infopunt bevindt zich in de hal van het Catharina Kanker Instituut (route 217).

Openingstijden en contact

Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt contact opnemen met een van de vrijwilligers via telefoonnummer 040 – 239 79 16 (op onderstaande tijden).

Maandag 09.00 – 12.00 uur
Dinsdag 09.00 – 12.00 uur
Woensdag 09.00 – 12.00 uur
Donderdag 09.00 – 12.00 uur
Vrijdag 09.00 – 12.00 uur

Binnen het Catharina Ziekenhuis wordt gespecialiseerde psychosociale zorg bij kanker geboden door Medisch Maatschappelijk Werk, Medische Psychologie en Ethiek & Zin . Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw medisch specialist of verpleegkundig specialist van het Catharina Ziekenhuis.

Voor meer informatie over ondersteuning bij kanker en contact met lotgenoten kunt u ook terecht op de websites:


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden