Medische fotografie

Het kan voorkomen dat uw behandelend arts u vraagt om foto’s te laten maken van uw aandoening. Deze foto’s worden gemaakt door de medisch fotografen van het Catharina Ziekenhuis. De fotograaf voegt deze foto’s toe aan uw medisch dossier.

In het Catharina Ziekenhuis werken medisch fotografen die gewend zijn om dit soort foto’s te maken. Zij zijn gespecialiseerd in het fotograferen van medische onderwerpen die met het blote oog zichtbaar zijn. Medische fotografen maken géén röntgenfoto’s. De medisch fotografen hebben een geheimhoudingsplicht en houden zich aan de privacyregels die gelden binnen het ziekenhuis. Het maken van deze foto’s gebeurt in een fotostudio. Ook kan het zijn dat de medisch fotograaf u, op verzoek van de behandelend arts, fotografeert in de behandelkamer van de polikliniek of op uw kamer op de verpleegafdeling. De fotostudio is te vinden via route 138 (polikliniek Dermatologie).
 

Geboortefotografie
Een geboorte is een speciaal moment. Veel aanstaande ouders willen dit graag laten vastleggen door een fotograaf. Dat kan, maar voorop staat dat de bevalling veilig verloopt. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de afspraken rondom de hygiëne, veiligheid en privacy voor zowel u en uw kind als onze medewerkers.

Medische fotografie

Het Catharina Ziekenhuis heeft met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt om bij een bevalling aanwezig te kunnen zijn. Deze gecontracteerde fotografen zijn goed voorbereid. Ze hebben uitgebreide instructies gekregen en zijn volledig op de hoogte over onze richtlijnen voor kleding en hygiëne. Zij zijn de enige die – als het veilig is voor de zwangere vrouw – foto’s mogen maken in de operatiekamer tijdens een keizersnede.

Ouders kunnen zelf een van deze fotografen benaderen en hun wensen en de kosten voor de shoot met de fotograaf bespreken. Ouders geven van te voren op het spreekuur bij de gynaecoloog of verpleegkundige de wens voor aanwezigheid van een fotograaf aan. In de operatiekamer mag niet gefilmd worden.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden