Dermatologie

Dermatologie

040 - 239 72 70

ma-vr 08:30-17:00

Route: 138

Dermatologie houdt zich bezig met het bestuderen, diagnosticeren en behandelen van huidaandoeningen, nagelaandoeningen en haarproblemen. Dermatologen zijn gespecialiseerde artsen die een breed scala aan aandoeningen behandelen. Dit varieert van cosmetische problemen zoals acne en rimpels tot ernstige aandoeningen zoals huidkanker.

Een aantal veel voorkomende dermatologische aandoeningen zijn eczeem, psoriasis, dermatitis, schimmelinfecties, netelroos, rosacea en huidinfecties (veroorzaakt door bacteriën of virussen). Het is belangrijk om eventuele huidaandoeningen op tijd te laten onderzoeken en behandelen door een dermatoloog. Zo voorkomt u mogelijke problemen en verdere verspreiding.

Huidkanker

In ons ziekenhuis gebruiken we de meest moderne behandeltechnieken en zijn we gericht op het vaststellen, behandelen én voorkomen van huidkanker en de voorstadia daarvan. We hebben daarnaast een speciaal huidkankercentrum, waarbij we laagdrempelig kunnen overleggen met collega-specialisten. Wij zijn daarnaast direct verbonden met het Maastricht UMC+, waardoor wij hoogwaardige en academische zorg kunnen leveren.

Onze medewerkers


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden