Dermatologie

Dermatologie

040 - 239 72 70

ma-vr 08:30-17:00

Route: 138

Het Catharina Ziekenhuis loopt voorop in de behandeling van huidkanker. Wij zijn één van de weinige ziekenhuizen in Nederland met een Huidkankercentrum.

In het Huidkankercentrum gebruiken we uiterst moderne behandeltechnieken en zijn we gericht op het vaststellen, behandelen én voorkomen van huidkanker en de voorstadia daarvan.

Andere huidklachten

Ook met andere huidklachten kunt u terecht bij het specialisme Dermatologie. Onze dermatologen behandelen uiteenlopende aandoeningen van de huid. Voorbeelden zijn wijnvlekken, moedervlekken, eczeem, spataderen en SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen of geslachtsziekten). Op onze speciale Kinderzalfpoli worden kinderen met eczeem behandeld. En met succes: door de unieke werkwijze zijn de meeste kinderen na behandeling eczeemvrij of hebben veel minder last.

Polikliniek genodermatosen

Erfelijk bepaalde huidziekten worden veroorzaakt door fouten in ons genetisch materiaal. Het onderdeel van de dermatologie dat zich bezig houdt met deze genetische huidziekten wordt ook wel de genodermatologie genoemd. Deze groep van huidziekten omvatten vele, zowel zeldzame als veelvoorkomende vormen. De afdelingen Dermatologie in Catharina Ziekenhuis en in Maastricht UMC+ zijn binnen Nederland een erkend referentiecentrum voor genodermatosen. Voor selecte huidziekten wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan en onder deze noemer ook DNA diagnostiek aangeboden.

Er zijn speciale poli’s beschikbaar voor de erfelijke huidaandoeningen zowel binnen de afdeling Dermatologie, maar ook in de vorm van een samenwerking met de Klinische Genetica. Deze poli ‘genodermatosen’ is in het voorjaar van 2004 gestart in het Maastricht UMC+ en dankzij de samenwerking die er is met Maastricht, is de inmiddels uitgebreid met een polispreekuur genodermatosen in het Catharina Ziekenhuis. De poli’s zijn ingericht voor aandoeningen waar een raakvlak  tussen de Dermatologie en de Klinische Genetica bestaat. Patiënten met genetisch bepaalde huidziekten zoals bijvoorbeeld ichthyosis, maar ook aangeboren afwijkingen, ontwikkelingsstoornissen en opvallende kenmerken aan de huid, zijn welkom op deze spreekuren.

Onze medewerkers


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden