Met 13 loten wint Pieter een mini concert en zegt hij bedankt!

Het getal dertien heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de 69-jarige Pieter Hendriks en zijn vrouw Henriëtte uit Oss. “Het was ons geluksgetal, we zijn zelfs op 13 november getrouwd, dat zou dit jaar 40 jaar zijn. Mijn vrouw is in 2018 helaas overleden aan borstkanker”, zegt Pieter. Maar ook na haar overlijden, blijft het getal 13 kleven aan belangrijke momenten en heeft de goede raad van zijn vrouw hem geen windeieren gelegd. “Het getal zal ons altijd verbinden en na het kopen van 13 loten, wint Pieter een prijs bij een loterij van Alpe d’Huzes: een privé optreden van singer songwriter Maarten Peters. Vandaag, in de maand november waarin prostaatkanker centraal staat, gaf Maarten Peters in het Catharina Kanker Instituut een privé concert aan de behandelaars van Pieter in het Catharina Kanker Instituut. Hiermee zei Pieter bedankt!

De 69-jarige Pieter Hendriks bedankte zijn behandelaars met een mini concert van singer songwriter Maarten Peters.

Pieter herinnert het zich nog als de dag van gisteren. “Toen ik de 60 jaar gepasseerd was, zei Henriëtte: ‘laat je bloed eens prikken op prostaatkanker. Als je ouder wordt, moet je dat goed in de gaten houden’. Een goede echtgenoot luistert naar zijn vrouw, dus ik heb dat vanaf 2015 dan ook elk jaar laten testen”, legt Pieter uit.

Gestegen

De PSA waarde in het bloed van Pieter was altijd goed, tot vorig jaar. “Mijn huisarts belde dat mijn waarde was gestegen en stuurde me door naar Bernhoven waar ze in eerste instantie een echo en een MRI hebben gemaakt. En daar zagen ze wat verdachte plekjes. Op 13 (!) januari van dit jaar is er een biopt genomen en toen bleek het prostaatkanker te zijn”, aldus Pieter, “dan kun je zeggen dat het getal 13 hier geen goede uitkomst gaf, maar ik zag het als een geluk bij een ongeluk. We waren er in een vroeg stadium bij.”

De 69-jarige Pieter Hendriks bedankte zijn behandelaars met een mini concert van singer songwriter Maarten Peters.

Brachytherapie

Pieter werd doorgestuurd naar radiotherapeut Peter Paul van der Toorn in het Catharina Ziekenhuis waar hij ondanks Corona, snel aan de beurt was. “Ik hoefde gelukkig niet lang te wachten en kon twee weken later al terecht bij uroloog Robert Hoekstra. Ik werd ingepland voor brachytherapie, een behandeling waar de tumor inwendig zou worden bestraald. De behandeling viel reuze mee en zoals het er nu uitziet is de kanker verdwenen. Ik voel me goed en heb gelukkig geen complicaties. Ik ben mijn specialist dan ook ontzettend dankbaar. En mijn vrouw natuurlijk, want zij stond er op dat ik me elk jaar liet testen. Prostaatkanker geeft in het begin weinig tot gen klachten. Omdat ik elk jaar mijn PSA waarde liet testen, waren we er in een vroeg stadium bij en waren er gelukkig nog geen uitzaaiingen”, benadrukt Pieter.

Met 13 Loten

Na zijn behandeling kocht Pieter in juni, 13 (!) loten van een loterij die werd georganiseerd door Alp d’Huzes. “Twee jaar geleden ben ik als vrijwilliger een week mee geweest met Alp d’Huzes. Dit jaar wilde ik de berg zelf bedwingen maar door corona ging het evenement niet door. Er werd een loterij georganiseerd en daar heb ik 13 loten voor gekocht. En ik heb gewonnen. Een privé optreden van Maarten Peeters, de huiszanger van Alp d’Huzes. Maarten Peters is vooral bekend geworden als bandlid van de Frank Boeijen groep en de Margriet Eshuis band”, zegt Pieter.

Singer songwriter Maarten Peters geeft een mini concert in het Catharina Ziekenhuis.
© 2023 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden