Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis (Folder)

Algemeen
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis (Folder)

Bezoekers en patiënten van het Catharina Ziekenhuis kunnen gebruikmaken van parkeerplaatsen op het terrein. Bij elke ingang ligt een parkeerterrein. Routeborden wijzen u de weg naar de verschillende parkeerplaatsen. In deze folder leest u meer over parkeren bij ons ziekenhuis. Is de parkeerplaats bij het ziekenhuis vol, dan is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Welke parkeerplaatsen zijn er op ons terrein?

Hoofdingang

Als u bij de hoofdingang wilt parkeren, kunt u terecht op de parkeerplaatsen P1 en P2. Wilt u iemand afzetten of ophalen die slecht ter been is? Volg dan de borden naar de kiss & ride zone. Daarna parkeert u uw auto op parkeerterrein P1.

Gehandicapten

Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen parkeren in de speciale parkeervakken op parkeerplaats P1. Let er wel op dat uw kaart duidelijk zichtbaar voor het raam ligt.

Ook voor deze parkeerplaatsen geldt betaald parkeren (normaal tarief). Komt u vaak in het ziekenhuis? Dan is het wellicht voordeliger om een parkeerabonnement te kopen. Meer informatie over dit abonnement vindt u op pagina 7 van deze folder.

Houd u er rekening mee dat het tijdens de bezoekuren extra druk is in ons ziekenhuis? De kans op bezette gehandicaptenparkeerplaatsen is daardoor groter.

Rolstoelen

Bent u slecht ter been? Het Catharina Ziekenhuis heeft rolstoelen die u in en rond het ziekenhuis kunt gebruiken. Tegen betaling van een borg van 1 euro kunt u een rolstoel lenen. Als u de rolstoel terugplaatst, krijgt u de euro terug. U kunt de rolstoelen op de volgende plaatsen vinden:

  • in de centrale hal;
  • buiten, bij de kiss & ride zone;
  • bij de Spoedeisende Hulp (SEH).
  • bij het Catharina Kanker Instituut en Radiotherapie
Catharina Kanker Instituut en Radiotherapie

Het Catharina Kanker Instituut heeft een eigen ingang en parkeerplaats (P5) aan de noordzijde van het ziekenhuis. Parkeerplaats P5 is te bereiken via de Dr. Cuyperslaan en vervolgens via de ventweg. Volgt u hiervoor de borden ‘Catharina noord’. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, maar u kunt er wel altijd iemand voor de ingang afzetten. U kunt ook uw auto parkeren op P1 en binnendoor in het ziekenhuis naar het Catharina Kanker Instituut lopen.

Spoedpost

Spoedpost Catharina bevindt zich aan de achterzijde van het Catharina Ziekenhuis. Volg de borden ‘Spoedpost’. Op de oprit kunt u uw auto maximaal twee uur parkeren, met gebruik van uw eigen parkeerschijf. Via de Spoedpost heeft u toegang tot ons ziekenhuis als de hoofdingang gesloten is (op werkdagen tussen 21.30 en 06.30 uur en op zon- en feestdagen tussen 21.30 en 08.30 uur).

(Brom)fietsen en motoren

Als u met de fiets of brommer naar het ziekenhuis komt, kunt u gebruik maken van de fietsenstalling bij bezoekersparkeerplaats P1 (tegenover de kiss & ride zone). Uw motorfiets kunt u parkeren op parkeerplaats P1.

Openbaar vervoer

Het ziekenhuis is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Aan de achterkant van het Centraal Station Eindhoven vertrekken meerdere bussen naar het Catharina Ziekenhuis, halte Busstation Woensel.

Controle fout parkeren

Een aantal van onze parkeerterreinen is openbaar. Hier wordt op dezelfde manier gecontroleerd op het juist parkeren als bij andere openbare parkeerterreinen. Dit betekent dat u een boete kunt krijgen van de politie als u fout parkeert.

Plattegrond-CZkh-apr-2016.jpg

 

 

Wat kost parkeren?

Betaald parkeren

Op ons hele terrein geldt betaald parkeren. Wij hebben dit ingevoerd om ervoor te zorgen dat auto’s niet langer dan noodzakelijk op ons terrein staan.

Hoe betaalt u?

Bij de slagboom bij de entree van het parkeerterrein trekt u een parkeerkaart. Als u het ziekenhuis verlaat, betaalt u bij één van de vijf betaalautomaten het berekende tarief. Heeft u betaald, dan kunt u binnen 15 minuten de parkeerplaats verlaten via de slagboom.

De betaalautomaten vindt u dicht bij de kiss & ride zone van het ziekenhuis, langs de paden richting het parkeerterrein. Ook bij het Catharina Kanker Instituut/Radiotherapie staat buiten bij de ingang een betaalautomaat.

Bij alle automaten kunt u alleen met PIN betalen. 

Let op, alleen pinnen

In verband met de veiligheid en uit oogpunt van hygiëne en efficiency kunt u in ons ziekenhuis alleen nog met pin betalen. Vergeet bij een afspraak of bezoek aan ons ziekenhuis niet uw bankpas mee te nemen. Bedankt voor uw begrip.

Parkeertarieven
Maandag tot en met zondag
07.00 – 21.00 uur
0 – 30 minuten: € 0,40
Vervolgens per 5 minuten: € 0,10
Maximum: € 3,50
Maandag tot en met zondag
21.00 – 07.00 uur
0 – 30 minuten: € 0,50
Vervolgens per 5 minuten: € 0,05
Maximum € 1,00
 
Kaart verloren?

Als u uw parkeerkaart bent kwijtgeraakt, kunt u bij de betaalautomaat met behulp van de knop ‘verloren kaart’ tegen betaling van 3,50 euro een uitrijkaart krijgen.

Voordelig parkeerabonnement

Komt u vaak in het ziekenhuis? Dan is het wellicht voordeliger om een parkeerabonnement bij de receptie in de centrale hal te kopen. 

Een jaarabonnement kost 60 euro, een kwartaalabonnement 35 euro. Het abonnement is persoonsgebonden. Daarom vragen wij bij een aanvraag om legitimatie. Het is niet toegestaan dat meerdere mensen van dezelfde kaart gebruikmaken. De kosten van een abonnement kunt u alleen met een PIN-betaling voldoen.

Het is niet mogelijk om een kopie van uw abonnement te krijgen, ook niet bij verlies. Een abonnement werkt nooit met terugwerkende kracht.

U hebt geen recht op terugbetaling van de kosten (of een deel daarvan) als u het parkeerabonnement niet meer gebruikt.

Als u gebruik maakt van een parkeerabonnement, hoeft u de parkeerkaartjes niet te gebruiken. In plaats hiervan gebruikt u de abonnementskaart elke keer dat u ons parkeerterrein oprijdt en verlaat. De slagboom opent u door uw abonnementskaart in de automaat bij de slagboom te steken.

Waar kunt u parkeren buiten het eigen terrein?

Ook rondom het ziekenhuis is er voldoende parkeergelegenheid. Dit kan bijvoorbeeld in de openbare parkeergarage van de ‘Grijze Generaal’ aan de Winston Churchilllaan of bij Winkelcentrum Woensel. Deze parkeergelegenheden zijn op loopafstand van het ziekenhuis.

Let op!

Parkeer uw auto niet in de Michelangelolaan, u riskeert daarmee een boete. In deze straat mogen alleen vergunninghouders parkeren. Dit staat op borden aangegeven.

Vragen?

Hebt u vragen over parkeren bij ons ziekenhuis? Stelt u deze dan gerust aan een van onze medewerkers in de centrale hal van ons ziekenhuis.

Met vragen over een parkeerabonnement kunt u terecht bij de receptie in de centrale hal.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden