Soepele start aanmeldzuilen

Sinds vrijdag 9 december werken we bij het Catharina Ziekenhuis met aanmeldzuilen. Patiënten checken voortaan online in via het patiëntenportaal MijnCatharina, of melden ze zich aan via aanmeldzuilen bij de ingang van het ziekenhuis. Door het nieuwe aanmeldproces hebben patiënten meer inzicht in én regie over hun eigen persoonsgegevens.

Positieve start

De eerste tien dagen zijn over het algemeen heel soepel verlopen. Het was natuurlijk een spannende start, maar veel patiënten checken al online in of melden zich aan via de aanmeldzuilen. Naast deze positieve start is het ook logisch dat de patiënten én de medewerkers nog even moeten wennen aan het nieuwe aanmeldproces.

Legitimatiebewijs

Voor het aanmelden voor een afspraak is een geldig legitimatiebewijs (paspoort, Nederlands rijbewijs, ID-kaart of verblijfsdocument) nodig. Tot nu toe merken we dat een aantal patiënten hun legitimatiebewijs vergeet. Daarom is het meenemen van het legitimatiebewijs nog een belangrijk aandachtspunt.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht blijft ook met de komst van de aanmeldzuilen belangrijk, omdat bij het Catharina Ziekenhuis de patiënt centraal staat. “Je merkt dat het een verandering is voor de patiënt, voor ons sluit het eigenlijk mooi aan bij wat we al doen”, aldus één van de vrijwilligers in de centrale hal. “We zijn gewend om mensen te ontvangen bij de ingang en ze gerust te stellen. Zo zorgen we er samen voor dat het nieuwe aanmeldproces ook voor de patiënt langzaam went.”


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden