Visitatiecommisie STZ enorm onder de indruk

Het Catharina Ziekenhuis mag zich zeer waarschijnlijk ook de komende vijf jaar weer een topklinisch ziekenhuis noemen. De visitatiecommissie van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) bezocht donderdag 21 september ons ziekenhuis en stelde dat we aan de eisen voldoen.

De visitatiecommissie komt eens in de vijf jaar op bezoek en beoordeelt dan alle criteria waaraan een STZ ziekenhuis aan moet voldoen. Tijdens het bezoek sprak de commissie onder meer met medisch specialisten, verpleegkundigen, managers en de Raad van Bestuur. Daarnaast spraken ze met jonge professionals die in ons ziekenhuis worden opgeleid. Als afsluiting bezochten ze ons Hart- en Vaatcentrum.

De commissie was met name zeer onder de indruk van het topklinische karakter van ons ziekenhuis en de passie van onze medewerkers. Complimenten waren er onder andere ook voor het opleidingsaanbod dat goed op orde is, het uitgebreide wetenschappelijke werk dat verricht wordt en de vele innovaties waaronder artificial intelligence, digitalisering en zinnige zorg.

De formele erkenning volgt in december, want het advies van visitatiecommissie moet nog worden goedgekeurd door het bestuur en de leden van de STZ.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden