Cardiogenetica poli

Cardiologie

040 - 239 70 00

ma-vr (08.30-16.30)

Route: 111

Onze Cardiogenetica poli biedt gespecialiseerde zorg voor patiënten met erfelijke hartaandoeningen en is een samenwerking met het Amsterdam UMC. Hier begrijpen we de complexiteit van genetische hartziekten en bieden we uitgebreide ondersteuning en begeleiding voor u en uw familie.

Voor wie is onze Cardiogenetica poli bedoeld?

Naar deze polikliniek worden patiënten verwezen als:

 • meerdere mensen in de familie een vergelijkbare hartziekte hebben;
 • ze zijn gediagnosticeerd met een erfelijke hartaandoening;
 • ze vragen hebben over genetische screening van familieleden en counseling met betrekking tot hartziekten in geval van een zwangerschap of een kinderwens;
 • een jong en direct familielid plots, onverwachts en onverklaard overlijdt.

Onze samenwerking met het Amsterdam UMC

Bij de Cardiogenetica poli van het Catharina Ziekenhuis werken we nauw samen met klinisch genetici van het Amsterdam UMC. Dit betekent dat u hier in Eindhoven de expertise krijgt van een gespecialiseerde klinisch geneticus vanuit het Amsterdam UMC, wat essentieel is bij genetische hartziekten. Een klinisch geneticus is een medisch specialist, in dit geval een arts die gespecialiseerd is in erfelijke hartziekten. Denk daarbij aan erfelijke hartspierziekten, erfelijke hartritmestoornissen, aangeboren hartafwijkingen of aneurysmata (verwijding) van de aorta.

Wat kunt u verwachten?

 • Genetische Counseling
  U ontvangt een uitgebreide evaluatie (vragen en soms ook een lichamelijk onderzoek) en counseling om te bepalen of u in aanmerking komt voor een DNA-test.
 • Genetische Tests
  Indien nodig krijgt u een DNA-test om specifieke genetische mutaties te identificeren die verband houden met uw hartaandoening.
 • Familieonderzoek
  We begeleiden u bij het informeren van familieleden die mogelijk ook risico lopen en helpen bij genetische screening en counseling voor hen.

We begrijpen dat erfelijke hartaandoeningen complex kunnen zijn en impact kunnen hebben op meerdere generaties. Daarom kan de afdeling klinische genetica van het Amsterdam UMC u hierbij begeleiden. Lees hier wat u kunt verwachten tijdens het cardiogenetica spreekuur. Ons doel is om u te voorzien van de meest actuele kennis, zorg en begeleiding om uw hartgezondheid te optimaliseren en risico’s voor u en uw familieleden te minimaliseren.
Voor meer informatie over erfelijke hartziekten kunt u kijken naar Amsterdam UMC Locatie AMC – Erfelijke hart en vaatziekten – AMC.

Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken of als u vragen heeft. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 020 – 566 52 81. De polikliniek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden