POS Cardiothoracale Chirurgie

Cardiothoracale chirurgie poli

ma-vr (08.30-17.00)

Route: 112

Onze Pre-operatieve Screening (POS) voor Cardiothoracale Chirurgie is ontworpen om u zo efficiënt mogelijk voor te bereiden op een cardiothoracale operatie. Op één dag krijgt u alle benodigde onderzoeken en gesprekken met ons multidisciplinaire team, waardoor u goed voorbereid en gerustgesteld bent voor uw chirurgische ingreep.

Voor wie is onze Pre-operatieve Screening bedoeld?

Onze pre-operatieve screening is bedoeld voor patiënten die:

  • een geplande cardiothoracale operatie ondergaan, zoals een bypassoperatie, hartklepoperatie of longoperatie;
  • zorgvuldig moeten worden geëvalueerd om de veiligheid en het succes van de operatie te waarborgen.

Hoe een dag op de Pre-operatieve Screening eruit ziet

Als u een afspraak heeft bij de Pre-operatieve Screening, dan krijgt u met verschillende zorgmedewerkers en afdelingen te maken: 

  • Bloedafname: Hier nemen we bloed af voor laboratoriumtests die belangrijk zijn voor uw operatie.
  • Medicatieverificatie: Onze apotheker controleert uw huidige medicatielijst zodat u goed voorbereid bent op uw operatie.
  • Radiologie: U ondergaat een röntgenonderzoek om de fysieke toestand van uw hart en longen te evalueren.
  • poli Anesthesiologie: U heeft een gesprek met onze anesthesist om uw medische geschiedenis te bespreken, de verschillende opties voor anesthesie te bespreken en eventuele zorgen aan te kaarten.
  • poli Cardiothoracale Chirurgie: Hier ontmoet u onze verpleegkundig specialist en cardiothoracaal chirurg voor een uitgebreid gesprek over de operatie, herstel en eventuele vragen die u heeft.

Ons team van ervaren zorgprofessionals staat klaar om u te ondersteunen bij de voorbereiding op uw operatie. We begrijpen dat deze periode spannend kan zijn voor u en uw familie. Het is ons doel om u gemoedsrust te bieden en ervoor te zorgen dat u goed voorbereid en geïnformeerd bent.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden